News

Komentari 159

Teško opečena: Na štednjaku joj eksplodiralo trajno mlijeko

Teško opečena: Na štednjaku joj eksplodiralo trajno mlijeko

Slovenija: Gabriela Hotko (56) radila je Čokolino. Mlijeko je zagrijavala na štednjaku i ono je odjednom eksplodiralo. Tužila je proizvođača i tražila 30.000 eura odštete

Slovenka Gabriela Hotko (56) kupila je Alpsko mlijeko kako bi napravila čokolino. Mlijeko je stavila na štednjak i počela ga kuhati. U jednom trenutku ono je eksplodiralo.

- Čula sam prasak. Nisam znala što se dogodilo i jesam li živa ili ne. Prvo sam mislila da je eksplodirao plin. Onda sam pogledala strop i vidjela da je sve bijelo - rekla je Gabriela za slovenski  POPTV. Osjetila je jake bolove i počela zapomagati. Eksplozija joj je spržila lice i grudi. 

- Opekline su bile strašne, no srećom nisu ostale teže posljedice - kaže Gabriela i objašnjava kako su od nesreće prošle tri godine. Mlijeko je kupila tada u Mercatoru pa je tužila njih i proizvođača Ljubljanske mljekare. Traži 30.000 eura odštete. Spor je u međuvremenu izgubila, no kaže, žali se dalje.

U Mercatoru ističu kako oni nemaju veze sa slučajem pa ga nisu htjeli komentirati. U tvrtki Ljubljanske mljekare pak kažu kako na pakiranju piše da se mlijeko ne treba kuhati, no ako ga potrošač ipak kuha piše da ga mora miješati. Objašnjavaju i da pri zagrijavanju mlijeka nastaje opna pa mjehurići ne mogu na površinu zbog čega mlijeko može "eksplodirati". Kažu i kako su do sada imali sedam sličnih slučajeva, no uspjeli su se dogovoriti s potrošačima.

Najčitaniji članci