Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Teu i Barbaru prijatelj je navodno odvezao na more?

Ni pet dana nakon nestanka dviju djevojčica iz Vinkovaca, 13-godišnje Tee Fat i 14-godišnje Barbare Knapić, nitko još ne zna gdje se nalaze

24sata
Foto: 24sata
3 komentara

Policija provjerava sve informacije, a zbog nekih glasina da su djevojke pošle put mora, istraga je proširena i na Zadarsku, Splitsku i Istarsku županiju.
- Otkako me je u nedjelju nazvala sa skrivenog broja i plačući rekla da ju je strah, Barbara se više nije javljala. Kad sam je čula da plače, i ja sam plakala, ali mi nije htjela reći gdje je. Potvrdila je da je s Teom jer se s njom stalno družila u zadnje vrijeme, a onda je spustila slušalicu - kaže Barbarina mama Vesna, kojoj se od objave Barbarine slike u novinama nitko nije javio s pouzdanim informacijama.
- Do sada ni jedna informacija nije ukazala na mogući trag o tome gdje su djevojčice. Svi policajci na terenu imaju njihove fotografije i pretražuju svaki i najskriveniji kutak grada - kažu u vukovarskoj Policijskoj upravi.
U dvjema vinkovačkim školama koje su djevojke pohađale šok i nevjerica, ali i svakojaka nagađanja. Teina majka Iva kaže da je razgovarala s Teinim učiteljima i školskim prijateljima i svi ju uvjeravaju da škola nije razlog Teina bijega jer joj ocjene nisu bile loše
- Inače je bila jako dobar učenik, ali je u zadnje vrijeme malo popustila, no sve sam to znala i rekla sam joj da još stigne to popraviti. Neki učenici kažu da su one zapravo krenule na neki koncert u Osijek i da ih je tamo trebao čekati mladić koji bi ih prevezao na Cres - kaže Iva Fat i dodaje da Teu nisu puštali samu na koncerte niti da putuje izvan grada.
Mobiteli obiju djevojaka su već danima isključeni. Niti jedna od njih dvije, čini se, nije planirala duži bijeg jer nisu ponijele ni novac ni bilo kakve osobne dokumente. Kod kuće nisu ostavile ništa nalik oproštajnom pismu.
Barbara Knapić učenica je V. srednje škole Ivan Mažuranić u Vinkovcima. Ima dugu plavu kosu i plave oči. Na dan kada je nestala na sebi je imala šuškavu plavu kratku Nike jaknu, traperice i crne visoke tenisice. Nije imala kod sebe torbu, nikakve dokumente i ne nosi nakit. Kod kuće je zovu Barbi.
Tea Fat pohađa I. srednju školu A.G. Matoš. Ima dugu smeđu kosu, tamnosmeđe oči i izrazito taman ten.
U petak kada je nestala bila je obućena u plave traperice, crne tenisice, gornji plavi dio trenirke s kapuljačom i crnu kratku jaknu. U školi je svi znaju pod nadimkom Fata.
Policija je zamolila novinare neka objave slike djevojčica i ako tko što zna neka javi na 92 ili broj telefona OKC-u PP Vinkovci 032 343 810.

Možda vas zanima i ovo:
Message