Obavijesti

News

Komentari 9

Theresa May odgađa glasanje o Brexitu jer strahuje od poraza?

Theresa May odgađa glasanje o Brexitu jer strahuje od poraza?
1

Informacije o odgodi dolaze samo nekoliko sati nakon što je najviši sud EU-a odlučio da Britanija može jednostrano povući odluku o Brexitu

VIDEO

Britanska premijerka Theresa May odgodit će parlamentarno glasovanje o sporazumu o Brexitu zakazano za utorak, prenosi BBC.

Nakon što su zastupnici upozorili premijerku da će teški poraz u parlamentu zbaciti i njezinu vladu, May je u ponedjeljak sazvala konferencijski razgovor s ministrima iz vlade kako bi raspravila što da čini po pitanju svog kompromisnog sporazuma o Brexitu koji Velikoj Britaniji omogućava izlazak iz saveza, no i dalje drži tu državu u orbiti Europske unije.

Iako još nema službenih izjava o glasovanju, dva izvora su Lauri Kunstberg, urednici politike na BBC-ju, otkrili kako se glasovanje odgađa. Takvu informaciju ima i novinar Financial Timesa blizak kabinetu.

May i njeni ministri ponavljali su kako će se glasovanje održati po planu, što je poručila i njezina glasnogovornica u ponedjeljak. May bi se parlamentu trebala obratiti u 16 sati i 30 minuta po hrvatskom vremenu, prenosi agencija dpa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Informacije o odgodi dolaze samo nekoliko sati nakon što je najviši sud EU-a odlučio da Britanija može jednostrano povući odluku o Brexitu. U isto vrijeme britanski je sterling pao na najnižu razinu od lipnja 2017. godine. 

Sporazum dogovoren prošli mjesec u Bruxellesu stvorio je mnoge protivnike u svim britanskim političkim spektrima. Euroskeptici smatraju kako Britanija njime postaje vazalska država EU-u, dok pobornici Europe iznose istu ideju, no drugim riječima, tvrdeći kako će zemlja time samo provoditi pravila, bez sudjelovanja u njihovom donošenju. 

Sjevernoirska Demokratska unionistička stranka (DUP), saveznica May u parlamentu koja joj drži većinu, također je odbacila sporazum. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1