Obavijesti

News

Komentari 116

Tigrovi slave: Na 23. rođendan došao i general Ante Gotovina

Tigrovi slave: Na 23. rođendan došao i general Ante Gotovina
13

Odao im je počast: Ante Gotovina se družio s bivšim suborcima i igračima Dragovoljca. Sreo je i satnika Pavkovića, dobitnika nagrade Ponos Hrvatske

VIDEO

Ante Gotovina pojavio se u plavom odijelu na stadionu Hrvatskog dragovoljca u Sigetu. Ondje su Tigrovi slavili 23. obljetnicu osnutka. U jednom trenutku je zastao i kleknuo pa pozirao sa suborcem u kolicima koji je u Domovinskom ratu ostao invalid. Čvrsto ga je zagrlio.

Nakon toga je zastao s drugim čovjekom u kolicima. Bio je to satnik Marko Pavković. On je bez nogu ostao u prometnoj nesreći 2010. godine kad je na njega, šest sati nakon što se vratio iz Afganistana, naletjela profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Pavković je zadivio Hrvatsku jer je profesorici sve oprostio i nakon toga se s njom sprijateljio. Te godine dobio je i priznanje Ponos Hrvatske za hrabrost, humanost i nesebičnost. To se priznanje dodjeljuje u organiziciji 24sata.

Pavković je, kao i Gotovina, bio u Tigrovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatski tigar za Hrvatsku vojsku predstavlja snagu, odlučnost i moć, a za mene predstavlja početak u Hrvatskoj vojsci. Ja sam njihov pripadnik, član Prve hrvatske gardijske brigade - ponosno je rekao general, koji je na stadion Hrvatskog dragovoljca u Sigetu došao u pratnji nekolicine prijatelja te generala Mladena Markača i Ivana Čermaka.

- Bio sam u Rakitju kad su se osnivali Tigrovi. U očima svojih budućih suboraca vidio sam ljubav prema domovini, odlučnost i spremnost na žrtvu. Gotovinu sam upoznao u zapadnoj Slavoniji. Od svojeg dolaska pokazao je spremnost i hrabrost, ali najviše me se dojmila njegova odgovornost i odnos prema svojim vojnicima - rekao je Tomo Medved, predsjednik Udruge ratnih veterana.

Ni kiša koja je pljuštala satima nije mogla pokvariti feštu legendarne Prve gardijske brigade. Pod šatorom u Sigetu kuhali su gulaš i grah, pekli vola, a slavlje je dosegnulo vrhunac kad je predstavljena nova himna nogometnoga kluba Hrvatski dragovoljac “Crna oluja” u izvedbi Siniše Vuce.

Ale, ale, čuvaj se crne oluje. Navijamo, zabijamo, za Dragovoljac živimo. Napadamo, rasturamo, nikad se ne predajemo”, stihovi su himne...

- Bez obzira na to što smo zadnji na ljestvici, našli smo razlog za proslavu. Mi smo takav narod: samo da je kruha i igara. Nadam se da će nam ova Vucina himna pomoći da se maknemo s dna ljestvice - rekao je predsjednik “crnih” Ivica Perković, koji je i sam bio pripadnik Tigrova te je bio ranjen na bojištu u zapadnoj Slavoniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a