Obavijesti

News

Komentari 31

Tihomir Jakovina o kvotama za šećer: Nije bilo pogodovanja

Tihomir Jakovina o kvotama za šećer: Nije bilo pogodovanja
6

Ministarstvo poljoprivrede i ja kao ministar nismo ovdje da bismo štitili dobit grupacije Viro već interese svih naših šećerana - rekao je u četvrtak Jakovina

VIDEO

Ne, nije bilo pogodovanja nijednoj šećerani, ponovio je u četvrtak ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Još se jednom osvrnuo na odluku Upravnog suda u Osijeku koji je poništio rješenje Ministarstva o raspodjeli proizvodnih kvota za šećer od tržišne 2013./2014. godine. Jakovina je rekao kako je ministarstvo štitilo interese svih proizvođača, a ne samo Viro tvornice šećera d.d.

- Ministarstvo poljoprivrede i ja kao ministar nismo ovdje da bismo štitili dobit grupacije Viro već interese svih naših šećerana - rekao je Jakovina te dodao da je rješenje o dodjeli kvota, kako izvoznih tako i proizvodnih, doneseno ispravno, pravično i u duhu zakonskih odredbi. Iako je rješenje poništeno, ministar je najavio kako će se pisati novo koje će biti isto ili vrlo slično onome koje je Upravni sud u Osijeku poništio.

Komentirao je i navode da je pod istragom Uskoka.

- Ne, nitko me nije kontaktirao - rekao je Jakovina te dodao da institucije pravne države imaju otvorena vrata u ministarstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne brine se što se tiče istrage

- Imamo kompletnu dokumentaciju kojom ćemo podastrijeti sve odluke otkad ja i moj tim vodimo ovo ministarstvo, ali se nadam da će se napraviti i cijela analiza u sektoru šećera u zadnjih deset godina - poručio je ministar.

- Ministar Jakovina nije taj koji se treba brinuti što se tiče istrage - dodao je.

Spomenuo je i kako je Miroslav Božić, koji je na osječkom sudu zastupao interese šećerane ranije bio pomoćnik ministra kao i predsjednik povjerenstva za dodjelu kvota.

- Vi sami procijenite je li tu bilo povlaštenog položaja ili ne - kaže ministar. Podsjetio je da je predsjednik uprave Sladorana d.d. odnosno novi šef HGK Luka Burilović od 2006. do 2008. također bio pomoćnik ministra.

- A onda je otišao za člana uprave pa se vidi na koji je način vođena cijela priča oko šećera - zaključio je te još jednom ponovio kako u Ministarstvu ne vide ni jednu grešku u sustavu te da nisu napravili ništa što nije u interesu proizvođača.

"Morali smo se odreći jednog dijela sredstava"

Ministar je rekao kako je rebalansom proračuna Ministarstvo poljoprivrede ostalo bez 300-tinjak milijuna kuna. Ipak, podsjetio je kako je proračun ministarstva za 2014. godinu u startu bio veći za gotovo 800 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu.

- Govorimo o 5,15 milijardi kuna u odnosu na 4,27 milijardi u prošloj godini. S obzirom na prekomjerni deficit, i mi smo se morali odreći jednog dijela sredstava - rekao je ministar te dodao kako je najmanje dirano u potpore i projekte.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1