Obavijesti

News

Komentari 6

Tisak je objavio da pristupa Agrokorovom 'roll-up' kreditu

Tisak je objavio da  pristupa Agrokorovom 'roll-up' kreditu

Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska NO je Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije, stoji u priopćenju

VIDEO

Uprava Tiska u priopćenju je objavila kako je u srijedu odlučila o pristupanju Ugovoru o najstarijem kreditu, u javnosti poznatom kao roll-up, kojeg je Agrokor lani sklopio s kreditorima. 

- Uprava Tiska je 7. veljače 2018. donijela odluku o pristupanju Tiska Ugovoru o najstarijem (eng. Super-priority) kreditu kojeg je Agrokor d.d. sklopio s kreditorima 8. lipnja 2017. godine. Odluka je donesena uz prethodnu suglasnost svih članova NO Tiska - stoji u priopćenju.

- Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska, Nadzorni odbor je odobravajući odluku o pristupu Ugovoru o najstarijem kreditu, Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije.

Najveći dio sredstava iz kredita po Ugovoru o najstarijem kreditu upotrijebit će se za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije otvaranja postupka Izvanredne uprave, a dodatno će Tisku omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti.

Odluka o pristupanju Ugovoru donesena je uz poštivanje svih propisanih procedura i sukladno internim korporativnim pravilima upravljanja Tiska d.d. - zaključuju.

Tisak je ranije i putem Zagrebačke burze objavio da je u srijedu "u svojstvu jamca/sudužnika pristupio Ugovoru o najstarijem kreditu, kojega je 8. lipnja 2017. godine Agrokor d.d., kao vladajuće društvo nad izdavateljem, zajedno s njegovim ostalim povezanim društvima, zaključio s članovima ad-hock grupe držatelja 2019 i 2020 senior obveznica i Zagrebačkom bankom o novom financijskom aranžmanu". 

I u toj objavi ističu da je odluku o pristupanju, sukladno internim korporativnim pravilima, Uprava donijela uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora Tiska, "a s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, u dobroj vjeri i s ciljem postizanja dobrobiti za Tisak, stabilizacije poslovanja te rješavanja problema likvidnosti". 

Inače, ugovor o najstarijem kreditu ili tzv. roll-up kredit potpisan u lipnju prošle godine u iznosu je od 1,06 milijardi eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava