Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Tisak je objavio da pristupa Agrokorovom 'roll-up' kreditu

Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska NO je Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije, stoji u priopćenju

Foto: PIXSELL
6 komentara

Uprava Tiska u priopćenju je objavila kako je u srijedu odlučila o pristupanju Ugovoru o najstarijem kreditu, u javnosti poznatom kao roll-up, kojeg je Agrokor lani sklopio s kreditorima. 

- Uprava Tiska je 7. veljače 2018. donijela odluku o pristupanju Tiska Ugovoru o najstarijem (eng. Super-priority) kreditu kojeg je Agrokor d.d. sklopio s kreditorima 8. lipnja 2017. godine. Odluka je donesena uz prethodnu suglasnost svih članova NO Tiska - stoji u priopćenju.

- Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska, Nadzorni odbor je odobravajući odluku o pristupu Ugovoru o najstarijem kreditu, Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja kompanije.

Najveći dio sredstava iz kredita po Ugovoru o najstarijem kreditu upotrijebit će se za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije otvaranja postupka Izvanredne uprave, a dodatno će Tisku omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti.

Odluka o pristupanju Ugovoru donesena je uz poštivanje svih propisanih procedura i sukladno internim korporativnim pravilima upravljanja Tiska d.d. - zaključuju.

Tisak je ranije i putem Zagrebačke burze objavio da je u srijedu "u svojstvu jamca/sudužnika pristupio Ugovoru o najstarijem kreditu, kojega je 8. lipnja 2017. godine Agrokor d.d., kao vladajuće društvo nad izdavateljem, zajedno s njegovim ostalim povezanim društvima, zaključio s članovima ad-hock grupe držatelja 2019 i 2020 senior obveznica i Zagrebačkom bankom o novom financijskom aranžmanu". 

I u toj objavi ističu da je odluku o pristupanju, sukladno internim korporativnim pravilima, Uprava donijela uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora Tiska, "a s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, u dobroj vjeri i s ciljem postizanja dobrobiti za Tisak, stabilizacije poslovanja te rješavanja problema likvidnosti". 

Inače, ugovor o najstarijem kreditu ili tzv. roll-up kredit potpisan u lipnju prošle godine u iznosu je od 1,06 milijardi eura. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message