Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
419 komentara

'Tko izda stranku, 'stišće' mu se ovrha od dva milijuna kuna'

Onaj tko hoće biti na listi, morat će potpisati bianco zadužnicu da mu se može naplatiti ovrha u slučaju da ode iz stranke ili glasa protivno uputama stranke, najavio je Pernar u emisiji N1 televizije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
419 komentara

Živi zid će sjesti na imovinu svojih članova koji izdaju program stranke, najavio je to u intervjuu za N1 zastupnik Živog zida Ivan Pernar. Instrument kojim namjeravaju provoditi ovrhe neposlušnih članova su bianco zadužnice.

- Uvijek će biti mogućnosti da postoje ljudi koji prelaze iz jednog tabora u drugi, ali planiramo taj problem riješiti zadužnicama. Onaj tko hoće biti na listi, morat će potpisati da u slučaju da ode iz stranke ili glasa protivno uputama stranke, mu se "stišće" ovrha na milijun-dva kuna - rekao je i dodao kako se stranka ne želi naći u situaciji da netko 'promijeni priču kad dođe na vlast'.

- Ne želimo se naći u situaciji da netko, recimo, glasa za vas jer vi imate jednu priču, a kada ste izabrani kažete da imate drugu priču. Nama se to već dogodilo. Mi smo imali tu situaciju, vjerovali smo ljudima na povjerenje. Iskustvo nas je naučilo da povjerenja u politici ima, ali ne u dovoljnoj mjeri i zato to povjerenje treba pojačati sa zadužnicama. I to se radi i u drugim strankama - rekao je Pernar.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message