Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
214 komentara

Htio se probiti u Vukovar, radio je za Škegru i ljubio Čeljusku...

Novi izvanredni povjerenik za Agrokor, se kao dragovoljac javio za proboj u Vukovar. Nakon što proboj nije uspio, ostao je na vinkovačkom ratištu, na položaju prema Ostrovu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
214 komentara

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik kojeg je Vlada u ponedjeljak imenovala na tu funkciju, rođen je 1967. godine u Splitu. Rastavljen je i otac troje djece, piše u njegovu životopisu.

Završio je srednju pomorsku školu u Splitu, nakon čega je od 1986. do 1990. godine pohađao Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, na kojem je odslušao dvije godine. 1990. godine upisuje Ekonomski fakultet u Zagreb na kojem je diplomirao 1994. godine.

Što se tiče profesionalnog iskustva, od 1992. do 1996. godine radio je kao financijski analitičar i project manager u odjelu spajanja i preuzimanja u Investicu, lokalnoj brokerskoj kući. Tamo je savjetovao domaće i strane klijente u privatizaciji najvećih hrvatskih kompanija.

Nakon toga je dvije godine, od 1996. do 1998. radio kao project manager u odjelu Korporativnih financija CA IB Zagreb.

Iduće četiri godine, točnije od 1998. do 2002. godine proveo je kao član Uprave Creditansalt Investment Bank Zagreb (CA IB Zagreb). Radio je na savjetovanju i upravljanju u brojnim projektima spajanja i preuzimanja u jugoistočnoj Europi u sektorima telekomunikacija, bankarstva, osiguranja, energetike, brodogradnje i proizvodnje.

Nakon toga 2007. godine postaje direktor u Quaestus Savjetovanju gdje ostaje do 2011. godine, a u kojem je bio aktivno uključen u praćenje i nadziranje svih Quaestusovih projekata kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj regiji.

2011. godine dolazi u Vladu RH kao specijalni savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Radimira Čačića za energetski sektor. Tu ostaje do 2014., nakon čega postaje direktor u kompaniji Texo Managment d.o.o, a u kojoj se bavio pružanjem usluga financijskog savjetovanja prilikom prodaja, spajanja ili preuzimanja kompanije te usluge financijskog i investicijskog konzaltinga. 

Ratni put novog 'šefa' Agrokora

Splićanin Ante Ramljak se kao dragovoljac javio za proboj u Vukovar.

- Priključio se na poziv generala Antona Tusa i kriznog stožera grada Zagreba. S velesajma je u onaj famozni proboj krenulo 400 dragovoljaca. Nakon što proboj nije uspio, Ante Ramljak ostaje na vinkovačkom ratištu, na položajima prema Ostrovu - kazao je  za Večernji list Petar Lovrić, ratni zapovjednik 83. bataljuna u Domovinskom ratu i ratni zapovjednik Ante Ramljaka.

- Zanimljivo je što je on kao Splićanin, mlad dečko, otišao na ratište u Slavoniju te je 1991. i 1992. godine zajedno s kumom proveo na tom ratištu. Bili su super normalni i hrabri dečki - kazao je Lovrić te dodao kako se Ramljak u rat priključio na "najtežem mjestu", na istoku Slavonije.

Lovrić je objasnio i kakva je situacija 1991. i 1992. godina bila na tom ratištu.

- U istočnoj Slavoniji je prodor srpskih snaga bio samo 20 kilometara u ravnici. A Srbi su imali ogromne snage u zaleđu. Oklopa je bilo gotovo od Beograda do Šida. Dok smo mi krenuli samo s puškama u dva navrata u četiri autobusa - objasnio je kakav je odnos snaga bio na ratištu u istočnoj Slavoniji gdje je ratovao danas imenovani posebni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. 

Lovrić je kazao i da je Dalmatincima na tom ratištu bilo teže nego "kontinentalcima" jer su se morali prilagoditi na niske temperature.  

- Smrzavali su se, ali fascinantno je da su uvijek imali sunčane naočale - zaključio je Lovrić. 

U vezi s HTV-ovom novinarkom i urednicom

Ante Ramljak bio je u ljubavnoj vezi s HTV-ovom novinarkom i urednicom Tončicom Čeljuskom. Par je prvi puta skupa snimljen početkom 2012. godine.

"Vjerujem da je ovo jedna lijepa priča. Toni i ja sreli smo se u pravom trenutku za nas oboje. Uz njega sam svoja, sretna i opuštena. Osvojio me šarmom, mirnoćom, ali ponajprije inteligencijom", rekla je tada Čeljuska za časopis Story.

U rujnu 2014. Čeljuska je potvrdila da su ona i Ante odlučili krenuti svatko svojim putem.

"Istina je da smo prekinuli prije nekoliko mjeseci, no to je zaista potpuno privatna stvar. Razlozi prekida nisu tema za razglabanje u javnosti. O svima sve najbolje, život ide dalje!", poručila je za tportal.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message