Obavijesti

News

Komentari 159

Najbolji kandidat za premijera Plenković, a slijedi ga Taritaš

Najbolji kandidat za premijera Plenković,  a slijedi ga Taritaš

Na pitanje 'Tko je najodgovorniji u aferi Hotmail?' : 26,2 posto ispitanika odgovorilo je 'Svi podjednako misleći pritom na Plenkovića, Martinu Dalić i njih zajedno

VIDEO

Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkriva koliko je Afera Hotmail naštetila ili ne Premijeru i Vladi.

Na pitanje "Tko je najodgovorniji u aferi Hotmail?", 26,2 posto ispitanika odgovorilo je "Svi podjednako".

19 posto ispitanih najodgovornijom osobom smatra Martinu Dalić, 15,2 posto Andreja Plenkovića, 7,5 posto ispitanika smatra da su podjednako odgovorni Martina Dalić i Andrej Plenković, a 6,2 posto najodgovornijima smatra ostale članove skupine koja je radila na Lex Agrokoru.

4,7 posto ispitanika smatra da je odgovoran "Netko drugi", a 21,2 posto izjasnilo se kako ne može procijeniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O najvjerojatnijem ishodu afere Hotmail ispitanici imaju mišljenje:

74,1 posto ispitanika smatra da se ništa neće dogoditi i da će Vlada premijera Plenkovića nastaviti raditi s novim ministrom gospodarstva. 9 posto ispitanih smatra da će doći do pada Vlade, ostavke Andreja Plenkovića i novih izbora.

Pad Plenkovićeve Vlade i formiranje nove koju će, bez novih izbora, predvoditi druga stranka koja dokaže da ima većinu, najvjerojatnijim ishodom smatra 5,9 posto ispitanika.

2,9 posto ispitanika smatra da će Plenkovićeva Vlada pasti, ali da će se formirati nova Vlada predvođena HDZ-om i to bez novih izbora.

3,3 posto ispitanika smatra da će ishod u aferi Hotmail biti nešto drugo, a njih 4,9 posto ne zna ili je "bez odgovora".

Dnevnik Nove TV donosi i što ispitanici misle o tome tko bi od navedenih osoba bio najbolji kandidat za premijera ako dođe do novih izbora? Ispitanicima su ponuđeni vođe vodećih parlamentarnih stranaka prema Crobarometru:

20,4 posto ispitanika smatra da bi to bio Andrej Plenković. 15,4 posto misli da bi najbolji izbor bila Anka Mrak Taritaš. Ivana Vilibora Sinčića kao najboljeg kandidata za premijera vidi 13,1 posto ispitanika, a Božu Petrova 11,2 posto.

Da bi najbolji kandidat za premijera bio Milan Bandić smatra 7,8 posto, a da bi to bio Davor Bernardić smatra 4,2 posto ispitanika.

4,1 posto misli da bi najbolji bio "netko drugi", a 23,9 posto ispitanika odgovorilo je "nitko od navedenih".

Istraživanje za Dnevnik NOVE TV provela je agencija Ipsos, na slučajnom i nacionalno reprezentativnom uzorku od 567 građana Republike Hrvatske, 18. i 19. svibnja 2018. godine. Pogreška mjerenja je +/-4%.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi
'JA BIH VRATILA NOVAC'

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi

U ponedjeljak na razgovoru s predsjednikom Vlade predložit ću održavanje sjednice Nacionalnog vijeća, svakako postoji potreba jer moram izraziti zabrinutost trenutnim stanjem, kazala je predsjednica

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'
DARKO HORVAT

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'

Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat
Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao
AFERA MAILOVI

Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao

U ovom trenutku ne bih ulazio u špekulacije, kondicionale - što ako scenarij. Prema onome što smo čuli u petak u Opatiji, na panelu o Agrokoru, proizlazi da se približavamo trenutku nagodbe, kaže ministar