News

Komentari 43

Tko je ubijeni Bušić? Dobio više od 8 milijuna kuna u kladionici, zbog njega su ograničili uplate

Tko je ubijeni Bušić? Dobio više od 8 milijuna kuna u kladionici, zbog njega su ograničili uplate

Svaki put kada je njegov dobitak iznosio više od 100 tisuća kuna, on je priređivao fešte za prijatelje i radnike svoga poduzeća

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama. 

No, Bušić je poznat i po velikim dobitcima na sportskom klađenju. 

Tako je 2005. godine postao rekorder u dobitku. Uplatio je oko 4500 kuna na 88 listića u četiri hrvatske i tri bosansko-hercegovačke kladionice, te je pogodivši sve kombinacije zaradio više od 8 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bušić je tada za Jutarnji list rekao da je uglavnom dobivao od 250 do 600 tisuća kuna. Svaki put kada je njegov dobitak iznosio više od 100 tisuća kuna, on je priređivao fešte za prijatelje i radnike svoga poduzeća.

Govorio je kako se kladi samo na sportove koje može kvalitetno pratiti preko medija – nogomet, rukomet i košarku.

U crno je zavio kladionice u Hrvatskoj i BiH

2006. godine je zbog rekordnoga višemilijunskog dobitka u crno zavio kladionice u Hrvatskoj i BiH. Naime, upravo zbog njega su kladionice ograničile broj uplata i dobitak po jednom listiću.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Podsjetimo, do pucnjave i smrti dvije osobe je došlo sinoć dva sata iza ponoći tijekom proslave kada je jedna osoba, koja je sjedila u lokalnom kafiću s društvom, otišla kuće po pušku, a pri povratku otvorila vatru te usmrtila dvije osobe, a dvije ranila. Jedna osoba je zadobila lakše ozljede, dok je drugoj amputirana noga u SKB Mostar.

Pored Velimira Bušića, ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj. Zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za svađu za sada nije poznato.