Obavijesti

News

Komentari 18

Tko je zatvorio ventil za vodu? Detalji tragedije u zgradi užasa

Tko je zatvorio ventil za vodu? Detalji tragedije u zgradi užasa
3

U ponedjeljak u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon eksplozije plinske boce, izbio je požar na 11. katu zgrade u kojem su poginule dvije osobe, a njih osam je ozlijeđeno

VIDEO

U ponedjeljak u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon eksplozije plinske boce, izbio je požar na 11. katu zgrade u kojem su poginule dvije osobe, dok je njih osam ozlijeđeno.

Nakon dojave i dolaska na mjesto događaja sarajevski vatrogasci su zaključili da hidrantski sustav u ulazu ne može biti korišten zbog čega je gašenje počelo sa zakašnjenjem.


Vatrogasci su bili prinuđeni vodu crpiti iz svojih kamiona što je u slučaju požara na 11. katu izuzetno nepraktično i opasno. 

- Priključak za dva ulaza u zgradi je jedan, tj. oba ulaza su spojena na isto hidrofleks postrojenje s kojeg građani dobijaju vodu za svoju potrošnju, a s njega se napaja i hidrantska mreža. To znači da ako građani na 11. katu imaju vode, onda je mora biti i u hidrantskoj mreži. U konkretnom slučaju dobili smo informaciju da hidrantska mreža nije imala vodu i to se uspostavilo kao točno. Kada smo ušli u objkat naši majstori su utvrdili da je ventil u podrumu na hidrantskoj mreži bio zatvoren. Dakle, bilo je potrebno samo otvoriti ventil i voda bi došla na 11 kat - rekao je direktor tvrtke za održavanje zgrade, Suad Alić za Klix.ba.

Rekao je da vatrogasci, prirodno, nisu imali vremena da ih kontaktiraju, a ni tvrtka nije znala da je ventil u podrumu zatvoren.

- Mi smo kasnije taj ventil otvorili i voda je došla. Ono što je problem jest da većina hidrantskih mreža u gradu ne radi. Vatrogasci su vjerovatno, kada su vidjeli da nema vode, došli do zaključka da mreža nije ispravna i onda su odlučili vodu spoje sa svojih vozila - kazao je direktor Hetiga.

- Tko je zavrnuo ventil - mi nemamo odgovor na to pitanje - rekao je Alić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.