Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
89 komentara

Tko nam to čuva dužnosnike? Pokrali i Kolindino osiguranje

Provalom u službeni auto ukraden je dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provaljeno je u razdoblju u kojem je, zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka, auto kratkotrajno ostao bez nadzora

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
89 komentara

Službeni automobil predsjedničina osiguranja, koje inače čuva njezinu obitelj, ostao je iz nepoznatog razloga otključan i bez nadzora. Kradljivcu su im bez problema uzeli opremu. O kakvoj opremi se točno radi, u MUP-u za Dnevnik Nove TV, nisu se izjasnili. 

- Provalom u službeni auto ukraden je dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provaljeno je u razdoblju u kojem je, zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka, auto kratkotrajno ostao bez nadzora - pojasnili su iz Ministarstva unutarnjih poslova

NAKON CVITANOVIH ČUVARA MUP potvrdio: Pokradeni su i čuvari obitelji Grabar Kitarović

No iako pravdaju djelatnike da su u vrijeme krađe imali izvanrednog posla, ipak su ih sankcionirali. Naime, kažu da su provjerili sve činjenice i utvrdili odgovornost djelatnika, kojima je na kraju izrečena disciplinska mjera. No postavlja se pitanje kako djelatnici mogu čuvati predsjednicu i obitelj ako nisu u stanju sačuvati auto i svoje stvari od krađe. 

PROPUST CVITANOVIH ZAŠTITARA Policajcima ukrali pištolje: Išli po hranu, ostavili oružje u sobi

Problem postaje ozbiljniji kad se sjetimo da nisu prošla niti dva tjedna od pljačke čuvara bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Oni su ostali bez svog oružja, dokumenata i značke dok su bili otišli po hranu. Stvari su bili ostavili u apartmanu, gdje su čuvali Cvitana i obitelj dok su se odmarali u Zatonu. Po jelo su otišli nakon smjene.

Umjesto da se odmaraju, morali su nadležnima objasniti da su ostali bez pištolja.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message