Obavijesti

News

Komentari 643

To je grozno! Siromašna djeca ne trebaju ići na školski izlet

To je grozno! Siromašna djeca ne trebaju ići na školski izlet
1

Ogorčeni roditelji iz Sunje upozorili su kako se bore sa siromaštvom, a ravnatelj organizira izlet za 1500 kn. On odgovara da bi imali kad bi prestali pušiti i piti pivo

VIDEO

Ravnatelj samouvjereno tvrdi kako dio roditelja koji živi na socijalnoj pomoći ima dostatne prihode.

- Apsurd je da nemaju što jesti, a moraju platiti školu u prirodi u Trogiru. Cijena je 1500 kuna za četiri dana po djetetu, a tko nema, ne ide - požalila nam se baka iz Sunje, koja je htjela ostati anonimna kako bi zaštitila unuke i upozorila na diskriminaciju među djecom u ondašnjoj osnovnoj školi. 

Dodala je kako ravnatelj nema sluha za roditelje i inzistira na besmislenom putovanju koje su mogli organizirati negdje bliže Sunji i po puno nižoj cijeni.

- A čujte, to je namijenjeno djeci boljeg statusa. Idu na četiri dana, a obići će Trogir, Split, Zadar, slapove Krke, Šibenik. S njima ide do pet voditelja. Nije obavezno i tko ne želi, ne mora ići, no nitko mi ne može reći da se taj novac ne može skupiti tijekom godine. Ako roditelji svaki mjesec odvoje po 200 kuna, to je i više nego dovoljno za put i džeparac - objašnjava ravnatelj Stjepan Košković. Na opasku kako je nekome tko ne radi ili prima pomoć 200 kuna mnogo novca, kaže da to nije točno.

- Ovima na socijali je dobro. Neka prestanu pušiti ili piti pivo. Šteka cigareta ili sanduk pive je 150 kuna i radije će kupiti to nego dati za djecu. Oni ne misle na djecu. Njima je dobro, a djeci kako bude - kaže. Ne slaže se s idejom da su mogli odabrati jeftiniju i bližu destinaciju.

- Ovo je već tradicija. Zašto bi bili oštećeni oni učenici koji žele ići? Dobro je da se druže i da uče. Idu učenici boljeg statusa, a bokci ne idu - zaključio je složivši se da je riječ o diskriminaciji među djecom, ali da su tu odgovorni roditelji koji ne žele platiti trošak puta, a ne škola, koja sve organizira.

Niti jedno dijete temeljem svog materijalnog statusa ne smije biti diskriminirano. Stoga će Ministarstvo tražiti od ravnatelja da škola i lokalna uprava nađu novac kako bi sva djeca išla u školu u prirodi, poručili su iz Ministarstva obrazovanja

Povjerenica Vlade RH za Sunju Luana Hrvačić kazala je kako u općini Sunja nisu imali pritužbi na rad ravnatelja Koškovića.

- Moj sin i snaha su nezaposleni i imaju dvoje djece. Preživljavaju od 1300 kuna jer toliko skupe od dječjih doplataka i snahine naknade za invaliditet, ali ne primaju socijalnu pomoć. Ne puše i ne piju. Kad su se žalili na cijenu puta, dobili su ponudu za još dvije destinacije koje su bile skuplje. Nemaju ni za hranu, a kamoli za putovanje. Mališane u školu šalju sa suhim sendvičem ili čak bez ičega. Znam da ih je sram - kazala je baka iz Sunje

Osnovnu školu Sunja polazi 315 učenika. Dio njih ima subvencioniranu prehranu jer im roditelji primaju socijalnu pomoć, a ima i djece koja dolaze gladna pa im daruju objed.

- Mi smo detektirali sedmero učenika koji su gladni i njima progledamo kroz prste, ali ne možemo svima. Neki koji primaju socijalnu pomoć mjesečno od općine imaju subvenciju 40 kuna, a sami bi trebali platiti 60 kuna. Međutim, ne plaćaju ni to iako su naši obroci obilni i djeca mogu dobiti repete. Kuhamo grah, zelje, mahune, kelj - zaključio je ravnatelj Košković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 643
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa