Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
289 komentara

'To je krivo': Rektor Boras ne zna riješiti zadatak za prvašiće

Test za prvi razred osnovne škole, koji ovih dana kruži društvenim mrežama, nije znao odgonetnuti čak ni rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras...

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Test za prvi razred osnovne škole, koji ovih dana kruži društvenim mrežama, nije znao riješiti ni rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. 

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1193946 / ]

Novinari su ga upitali može li on odgovoriti na tu zagonetku, na što je odvratio: "Ako sam dovoljno pametan, možda", javlja N1.

Zagonetka glasi: "Sedmero njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate". 

"Ja uvijek imam asocijaciju da se vrte sedam Palčića. Sedam ovih ili onih, to je uvijek prva dječja asocijacija.", odgovorio je Boras, no bio je u krivu.

Riječ je sedam dana u tjednu i većina prvašića je dobila ocjenu jedan iz tog testa.

"To je potpuno krivo. To nije krug, slijed vremena nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati", kazao je Boras.

"Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da djecu zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica", kazao je Boras.

Majka prvašića: Ogorčena sam, je li ovo primjeren test za njih?

Podsjetimo, ogorčena majka jednog prvašića objavila je na Facebooku test koji njezino dijete nije znalo riješiti i izazvala pravu bujicu reakcija. Majka je ispit objavila na Facebook stranici "MaMe na Fejsu". 

- Lijepi pozdrav. Evo molim vas ako se mogu javiti roditelji prvašića da mi napišu kakvo mišljenje imaju o testovima, zadaćama koje dobivaju djeca. Evo iskreno, ja sam ogorčena, priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle ako se ovako nastavi da će djecu prebacit u drugu školu ili drugi razred (pošto a I b uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo time? Molim anonimno,hvala - napisala je ogorčena majka. Ubrzo je dobila niz komentara. Ostali su roditelji uglavnom kritizirali pitanja.

- Kreativnost je dobra, ali pitanja postavljena kao zagonetke ne vrednuju znanje učenika -smatraju roditelji. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message