Obavijesti

News

Komentari 289

'To je krivo': Rektor Boras ne zna riješiti zadatak za prvašiće

'To je krivo': Rektor Boras ne zna riješiti zadatak za prvašiće
1

Test za prvi razred osnovne škole, koji ovih dana kruži društvenim mrežama, nije znao odgonetnuti čak ni rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras...

VIDEO

Test za prvi razred osnovne škole, koji ovih dana kruži društvenim mrežama, nije znao riješiti ni rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Novinari su ga upitali može li on odgovoriti na tu zagonetku, na što je odvratio: "Ako sam dovoljno pametan, možda", javlja N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagonetka glasi: "Sedmero njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate". 

"Ja uvijek imam asocijaciju da se vrte sedam Palčića. Sedam ovih ili onih, to je uvijek prva dječja asocijacija.", odgovorio je Boras, no bio je u krivu.

Riječ je sedam dana u tjednu i većina prvašića je dobila ocjenu jedan iz tog testa.

"To je potpuno krivo. To nije krug, slijed vremena nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati", kazao je Boras.

"Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da djecu zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica", kazao je Boras.

Majka prvašića: Ogorčena sam, je li ovo primjeren test za njih?

Podsjetimo, ogorčena majka jednog prvašića objavila je na Facebooku test koji njezino dijete nije znalo riješiti i izazvala pravu bujicu reakcija. Majka je ispit objavila na Facebook stranici "MaMe na Fejsu". 

- Lijepi pozdrav. Evo molim vas ako se mogu javiti roditelji prvašića da mi napišu kakvo mišljenje imaju o testovima, zadaćama koje dobivaju djeca. Evo iskreno, ja sam ogorčena, priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle ako se ovako nastavi da će djecu prebacit u drugu školu ili drugi razred (pošto a I b uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo time? Molim anonimno,hvala - napisala je ogorčena majka. Ubrzo je dobila niz komentara. Ostali su roditelji uglavnom kritizirali pitanja.

- Kreativnost je dobra, ali pitanja postavljena kao zagonetke ne vrednuju znanje učenika -smatraju roditelji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 289
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag