Obavijesti

News

Komentari 41

'To je namještaljka!': Nakon 7 godina suđenja ipak - nisu krivi

'To je namještaljka!': Nakon 7 godina suđenja ipak - nisu krivi
1

Nakon što je disciplinski sud još 2014. godine utvrdio kako Dražen Pandža i Arsena Juretić nisu krivi, slijedio je progon od strane USKOK-a za nepostojeću inkriminaciju tešku pet tisuća kuna

VIDEO

Vrhovni sud RH je prije presudom od prije nekoliko dana oslobodio optužbe dvoje iskusnih riječkih policajaca, Dražena Pandžu, zbog optužbi sada već bivšeg načelnika OKC-a riječke Policijske uprave i policijsku referenticu Arsenu Juretić. Neopravdano ih se sumnjičilo za zlouporabu položaja i ovlasti su se unošenjem krivih podataka o prekovremenim satima od prosinca 2012. do svibnja 2013.okoristili, Pandža za 3800 kuna a kolegicu mu Juretić za 1100 kuna. Prijavili su ih disciplinskom sudu ali i USKOK-u udaljivši ih od službe iako su znali da se radi o namještaljci.

Apsurd u Rijeci: Oslobodili ga krivnje, ali sad mu opet sude
Apsurd u Rijeci: Oslobodili  ga krivnje, ali sad mu opet sude

Oboje optuženih uglednih policajaca su odmah sve negirali nudeći dokaze i tvrdnje da se radi o namještaljci šefova riječke policije, međutim šikaniranje apsurdnim sudskim progonima je išlo gotovo sve do danas.

Pandžu i kolegicu mu Juretić disciplinski sud je krajem 2014. oslobodio krivnje za upisivanje prekovremenih sati. Disciplinski sud je konstatirao da je nekoliko riječkih policajaca lažno svjedočilo protiv Pandže i kolegice mu Juretić. Lažni svjedoci iz naoko sramotnog disciplinskog postupka nikad nisu odgovarali za davanje lažnog iskaza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, niti oslobađajuća presuda u stegovnom postupku protiv Pandže i Juretić vrhuški riječke policije nije bila dovoljna, pa su ih prijavili USKOK-u za istu nepostojeću inkriminaciju tešku ukupno pet tisuća kuna.

'Županijski sud u tjedan dana odbacio presudu'

Početkom 2016. Protiv njih je krenuo i sudski postupak na riječkom Županijskom sudu. Iskusna sutkinja riječkog Županijskog suda Ika Šarić je samo u tjedan dana saslušavajući 30-ak svjedoka shvatila da optuženi policajci Pandža i Juretić nisu krivi te ih je oslobodila.

Međutim, riječki USKOK se žalio Vrhovnom sudu na oslobađajuću presudu. Tek nakon četiri godine Vrhovni sud je ovih dana odbacio žalbu USKOK-a i napokon presudio da policajci Dražen Pandža i kolegica mu Arsena Juretić nisu krivi.

O apsurdnosti ovog slučaja pisali smo još 2016. godine.

Nikakva oslobađajuća presuda koja je za dvoje lažno optuženih policajaca stigla tek nakon sedam godina besmislenog sudovanja i šikaniranja ne može povratiti njihov uništen ugled. Narušeno im je zdravlje, ugrožena egzistencija njihovih obitelji višegodišnjim udaljenjem od posla a u konačnici država će im morati „masno“ platiti visoke odštete. Međutim, bode u oči da će bez ikakve kazne proći vrhuška riječke policije koji su ovaj slučaj namještaljkom inicirali samo da bi zaštitili one na koje se upiralo prstom da se bave nečasnim radnjama kroz moćnu policijsku udrugu IPA-u i slično.

Riječki odvjetnik Mladen Ostić je na samom početku sudskog procesa na Županijskom sudu u Rijeci kazao da u svojoj dugogodišnjoj praksi ovakav besmislen slučaj protiv dvoje riječkih policajaca Dražena Pandže i Arsene Juretić još nije imao. (hm)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...