Obavijesti

News

Komentari 744

Pogledajte kako su premijerku naljutila pitanja oko ostavke

Pogledajte kako su premijerku naljutila pitanja oko ostavke
18

Kosor je na konferenciji rekla da se ne boje procesa, ali neće dozvoliti da se uruši stranka. Naljutila se nakon pitanja osjeća li se odgovornom i hoće li dati ostavku

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor je na izvanrednoj konferenciji na kojoj se okupilo cijelo predsjedništvo stranke rekla kako je ovo najteži trenutak u povijesti stranke i pretposljednja stanica križnog puta koji prolaze od 1. srpnja 2009. godine, kad je otišao Ivo Sanader. 

Vidno uzdrmana Kosor rekla je kako su spremni dati iskaze ako bude trebalo o tome kako se stranka financirala.

Kosor kaže da istraga neće limitirati borbu protiv korupcije. 

- Zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne, zašto i odakle cure informacije? Jednako kao i u borbi protiv korupcije nećemo prestati tražiti odgovore na ta pitanja - kaže Kosor. Curenje informacija su kaznena djela i za to će netko odgovarati. 

- Procesa se ne bojimo, mi se kao stranka možemo vratiti u baraku na Jarunu no nećemo dozvoliti da se stranka uruši. Mi smo stranka koja će iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije - kaže Kosor.

- Tražit ćemo i ostale istrage, pitati za mnoge druge afere kao što su npr. riječke tržnice, afere Sisačko-moslavačke županije, nadalje sada imate veliku aferu vezanu za ceste pa ćemo u toj borbi nastaviti. U borbu ulazimo jednako spremni i snažni kao i do sada - rekla je Kosor.

Jarnjak: Odazvat ću se USKOK-u ako bude trebalo

Ivan Jarnjak kratko je rekao da papir još nije vidio, ali da će se odazvati na razgovor Uskoku, ako bude trebalo kako bi skinuo svaku sumnju sa sebe i stranke. 

Obračun s novinarima

Nakon Jarnjaka riječ je opet preuzela Jadranka Kosor koja se počela obračunavati s novinarima. Jedan je novinar konstatirao: 'Vi niste obuhvaćeni istragom prema pisanju medija, ali ste potpisali izvješće o financiranju kampanje' i onda je Kosor pitao: 'Osjećate li se odgovorni za to?'  

Premijerka se 'istresla' na novinara: 'A kako vi znate što piše?' Novinar je ponovio: 'Prema pisanjima medija' i opet pitao Kosor da li se osjeća odgovornom i da li će dati ostavku. Premijerka je onda počela vikati:

- Ma ni govora. O tome što vi nagađate nisam spremna odgovarati. Nitko od vas nije dio USKOK-a i DORH-a i vi niste istražitelji. Mediji su strašno naštetili HDZ-u jer objavljuju neprovjerene informacije - rekla je Kosor. 

Novinari su pitali i Kosor tko je financirao njezinu kampanju? Ona je odgovorila:

- Ta kampanja nije bila moja nego je to bila HDZ-ova kampanja, financirana legalno iz stranke. Ta je kampanja bila financirana na najlegalniji mogući način. I to je ono što ja znam - rekla je Kosor.

Račun HDZ-a u blokadi?

Mediji spekuliraju i kako je HDZ-u blokiran račun. Ne zna se kako će to, ako je točno, utjecati na kampanju za koju inače stranke moraju imati otvoren poseban račun. Na pitanje da li je račun stranke u blokadi, Andrija Hebrang je odgovorio kako ide provjeriti. Kosor je pri izlasku iz stranke samo kratko dobacila: 'Dajte odite raditi!'

Milinović: Uskok nas je obavijestio da su proširili istragu

Uskok je proširio istragu u slučaju Fimi media i na HDZ kao pravnu osobu te su o tome obavijestili vrh stranke, potvrdio je u srijedu kasno navečer ministar Darko Milinović za Vjesnik. On je rekao da je ta vijest očekivana za HDZ jer se već duže vrijeme najavljivala, no nije htio opširnije komentirati, već je dodao kako će to komentirati šefica stranke Kosor. 

Ona je sazvala izvanrednu konferenciju u sjedištu HDZ-a za 9.30 sati.

Vjesnik navodi kako bi Jarnjak kao potpredsjednik HDZ-a mogao biti privremeno suspendiran sa stranačkih dužnosti, kao što je bilo i sa Damirom Polančecom. 

Kako navodi Jutarnji, istraga obuhvaća i bivšeg šefa stranke Ivu Sanadera te Branku Pavošević, a na popis sumnjivih dodani su i Ivan Jarnjak te Ratko Maček.

Istražuju financiranje izborne kampanje 2003., predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. i posljednju kampanju za parlamentarne izbore 2007. godine. Navodno se radi o više desetaka milijuna kuna sumnjivog novca, a spomenute bi se moglo teretiti i za kazneno djelo udruživanja, zloupotreba i krivotvorenja. Premijerka Kosor nije na popisu osumnjičenih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 744
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"