Obavijesti

News

Komentari 98

Todorić je potpisao sporazum? Čekaju se potpisi svih banaka...

Todorić je potpisao  sporazum? Čekaju se potpisi svih banaka...
1

Bankarski izvori za N1 tvrde kako standstill ugovor još nije stupio na snagu iz tehničkih razloga. Treba ga potpisati 30-ak bankara, a budući da nisu svi u Hrvatskoj, sve bi moglo potrajati do ponedjeljka

VIDEO

Ivica Todorić navodno je potpisao standstill aranžman, doznaje Večernji list.

Bankarski krugovi otkrili su za N1 kako sporazum još nije stupio na snagu iz tehničkih razloga. Naime, osim Agrokora, potpis na standstill aranžman treba staviti 30-ak bankara, vlasnika Agrokorova duga, a budući da nisu svi u Hrvatskoj, sve bi moglo potrajati do ponedjeljka.

Dobavljači bi se u ponedjeljak u Banskim dvorima trebali sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem te ministricom Martinom Dalić i ministrom Tomislavom Tolušićem. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

02:54

Iz Agrokora se još uvijek čeka službena potvrda je li Todorić stavio svoj potpis na ugovor.

Podsjetimo, standstill aranžman između banaka i Agrokora prvi je korak u stabilizaciji koncerna. Drugi korak je sporazum između Agrokora, banaka, dobavljača, factoring društava i države.

Nakon subotnjeg  sastanka dobavljača u tvrtki Alca, Josip Budimir, član Uprave Francka kazao je da deblokada Agrokorovih tvrtki nije moguća dok se ne dobije pomoć države.

- Pristali smo pristupiti standstill sporazumu, približili stavove i puni smo optimizma sljedećeg tjedna potpisati. Predstavnici banaka moraju dobiti suglasnosti od upravljačkih odbora - rekao je nakon sastanka Budimir.

- Deblokada nije moguća dok se ne dobije pomoć države. Mi to ne možemo silom napraviti. Nadamo se da će to biti hitno poduzeto da bi se regulirali novčani tokovi - rekao je Budimir. Dobavljači su u subotu pozvali male banke i društva da pristupe aranžmanu. Cilj je da se podrži kompanija i donese kvalitetan plan restrukturiranja.

Na pitanje je li točno da se Todorić opire dogovoru, dobavljači su u subotu kazali da oni nemaju takvih saznanja, te da misle da se ne opire. 

- Svi su stavovi su usuglašeni i sporazum će biti potpisan, od strane banaka i Agrokora. Ovo što razgovaramo, razgovaramo, ali moraju se uključiti dobavljači i država, ona je jedan od sudionika blokade - tvrde sudionici sastanka. Kazali su da o 'lex Agrokoru' nisu razgovarali, a nisu otkrili ni hoće li 120 dana neplaćanja biti prednost kod isplate duga.

Rekli su kako će sve biti poznato tijekom sljedećeg tjedna.

U Vladi još ne odgovaraju hoće li povući svoju blokadu ili dati jamstva da će to u izgledno vrijeme učiniti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje