Obavijesti

News

Komentari 258

Todorićev kod: Skrivene poruke i prijetnje i kome su upućene...

Todorićev kod: Skrivene poruke i prijetnje i kome su upućene...
1

Sto je pjesnik htio reći: Ivica Todorić je u prvom obraćanju javnosti poslao niz poruka koje se mogu iščitati tek ‘između redaka’, a one znače totalni rat s Vladom

VIDEO

U šokantnom obraćanju naciji na blogu - jedinstvenom “pismu bombi” - Ivica Todorić zaprijetio je svima. Današnjoj Vladi, Plenkoviću, Ramljaku, Dalić, Zdravku Mariću, ali i bivšim vladama. Todorić je podržao čak i osnivanje Istražnog povjerenstva, čemu se protivi čak i polovica SDP-a...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Ključna Todorićeva optužba kaže da je Agrokor predao državi pod pritiskom, stiješnjen prijetnjama i ucjenama. Todorićeva je teza da Agrokorom danas vlada štetočinski, kriminalni kartel, koji isisava novac za razne mutne lobije, što je od početka bio plan tajanstvene skupine u kojoj je politika povezana s privatnim interesima. Taj kartel, prema njegovu mišljenju, upropaštava tvrtku, a on će ga raskrinkati.

Čini se da se Ivica Todorić sprema za pravi rasplet bitke - u kojemu nije isključeno uhićenje - i da je ovim poručio kako neće pasti šutke. Njegova “crna knjiga tajni” jača je od Cvitanove. Državni odvjetnik ovih dana skuplja dokaze, saslušava svjedoke, traži pokajnike i sprema se za svaki rasplet događaja, pri čemu mu činjenica da njegov sin radi u Agrokoru baš i ne ide na ruku. Mnogi se sad sa zabrinutošću pitaju - što smo sve potpisivali? Ima li našeg traga u pojedinim radnjama?

Ivica Todorić uvijeno prijeti svima koji mu stanu na žulj.

- Cilj mi je da u sljedećim danima i tjednima baš ni jedno pitanje ne ostane neodgovoreno - napisao je Todorić na blogu.

Baš ni jedno? Ako doista namjerava reći sve, Todorić bi morao jasno reći kakvu je ulogu u nastanku koncerna imala politika na svim razinama, svih stranaka u svim razdobljima. Kako je za privilegirani uvoz soje 90-ih izglasan prvi ‘lex Agrokor’. Kako je dobivao pojedine državne tvrtke - neke superuspješne, a neke propale? Zašto je otkupio propalu tvrtku supruge guvernera Rohatinskog, a potom zaposlio i njega te njihova sina? Kako je godinama besplatno koristio otok Smokvicu? Je li doista frizirao bilance? Je li Ruse prevario onako “kako ih nitko nikad nije prevario”?

Ivica Todorić je prilikom izglasavanja “lexa” rekao da je sam pozvao Vladu na intervenciju i da je svu svoju imovinu darovao Hrvatskoj. Sad će morati objasniti tu dramatičnu kontradikciju. Premijer Plenković reagirao je na optužbe.

- Zadnjih pet i pol mjeseci bio sam optuživan da štitimo tog čovjeka, da pokušavamo prebaciti na porezne obveznike sve dugove te kompanije, a sad ispada da te optužbe nisu točne - rekao je Plenković pa dodao:

- Naš prvi i glavni interes bio je zaštititi hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav, i to smo uspjeli. Vi znate i sami da su odredbe zakona bile takve da su se mogle aktivirati tek ako kompanija želi da se aktiviraju. Nikakvog pritiska Vlade nije bilo. Zakon je u skladu s Ustavom.

Grbin misli da je Vladin poziv Ustavnom sudu da ne razmatraju “lex Agrokor” skandalozan:

- To pokazuje da su i u Vladi svjesni koliko je taj zakon dvojben pa još jednom pozivam Ustavni sud da bez odgode odluči o ustavnosti toga zakona.

Martina Dalić smatra kako je Todorićev tekst “iskaz čovjeka koji je odvojen od stvarnosti”. Rekla je kako je on i dalje upisan kao vlasnik pa može doći i početi s vraćanjem 40 milijardi kuna duga. U subotu popodne Ivica Todorić pozvao je sve parlamentarne stranke i Vladu na osnivanje Istražnog povjerenstva, a Ustavni sud na ocjenjivanje ustavnosti “lex Agrokora”.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"