News

Komentari 48

Tomašević: 'Na dočeku na Trgu svirat će Psihomodo Pop'

Tomašević: 'Na dočeku na Trgu svirat će Psihomodo Pop'

Osim Gopca i njegove ekipe, na Trgu će svirati i kvartet Zagrebačke filharmonije, koji će izvoditi skladbe grupe Queen. Kafići će na Badnjak i Staru godinu raditi do dva ujutro

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je izjavu za medije vezano uz obnovu grada nakon potresa, mjeru roditelj odgojitelj kao i proslavu Nove godine na Trgu bana Jelačića.

Na pitanje brine li ga što je Europska komisija najavila da se neće moći produžiti rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, Tomašević odgovara:

“Ja sam shvatio taj stav Europske komisije više kao da se on prema sadašnjim pravilima ne može produžavati, vjerujem u lobiranje i pregovore od strane Vlade. Vjerujem da će se ipak produžiti taj rok”, rekao je, javlja N1.

Tomašević kaže da je obnova u punom jeku što se tiče obnove javnih zgrada.

Što s obnovom privatnih zgrada?

“Sve škole i vrtići su sanirani, ali ostalo je 13 škola što se tiče cjelovite obnove. U tom smislu stvari idu dobro”, govori.

Što se tiče obnove privatnih zgrada, rekao je da tu situacija nije dobra.

“Zato je zakon i mnijenjan. Sad doista ne bi smjelo biti nikakvih prepreka da te odluke idu. Ambiciozno smo udvostručili novac koji je potreban za sufinanciranje obnove privatnih zgrada. Očekujem da krenu prve zgrade početkom sljedeće godine. To je moje očekivanje”, rekao je gradonačelnik.

O roditeljima odgojiteljima

Odgovorio je i na kritike roditelja odgojitelja.

“Jasno je da dio roditelja odgojitelja nije zadovoljan. Najavili su tužbe. To je njihovo pravo. S obzirom na ciljeve da se poveća broj djece u dječjim vrtićima, mi iza svoje odluke stojimo. Grade se dječji vrtići i povećat ćemo broj odgojitelja. Ono što očekujemo jest da imamo kvalitetni dijalog s udrugama i da dobijemo što više informacija o negativnim posljedicama revidiranja ove mjere”, kazao je.

Doček na Trgu

Na Badnjak i Staru godinu radno vrijeme ugostiteljskih objekata bit će do 2 ujutro.

“To su odluke Stožera. Oni su ih obrazložili time da je stvar trenutno u opadanju što se tiče novozaraženih i da smo zaustavili vrhunac. Ovo je opuštanje pred novu situaciju koju ćemo vjerojatno imati u siječnju. Jasno je da ljudi moraju napuniti baterije i ja to vidim u tom smislu”, objasnio je.

“Što se tiče dočeka na Trgu bana Jelačića, što se tiče programa za Novu godinu tu će biti kvartet Zagrebačke filharmonije koji će svirati izvedbe grupe Queen i bit će grupa Psihomodo pop. Na frontalnom dijelu pred binom će biti dvostruka ograda”, dodaje.

Najčitaniji članci