Obavijesti

News

Komentari 329

Miletić dobio Istru s 54 glasa razlike, Plenković: HDZ je kolosalni pobjednik ovih izbora

Miletić dobio Istru s 54 glasa razlike, Plenković: HDZ je kolosalni pobjednik ovih izbora

U brojnim gradovima izborna utrka već je gotova. Tomislav Tomašević je premoćno osvojio Zagreb, kao i Ivan Radić u Osijeku. Vice Mihanović u Splitu je priznao poraz

Pogledajte video: Pratite uživo emisiju iz studija 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.41

Zlatko Komadina (SDP), izabran u drugom krugu za primorsko-goranskog župana s oko 58 posto glasova, izjavio je nakon objavljenih prvih neslužbenih rezultata da je siguran da neće iznevjeriti birače.

Komadina, kao kandidat koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS izabran je za župana u svom šestom mandatu. Najavio je da će nakon ove četiri godine prepustiti svom drugom kolegi da se kandidira.

Ocjenjujući na upit novinara borbu u drugom krugu s HDZ-ovim kandidatom za župana Garijem Cappellijem, Komadina je ustvrdio da se kampanja mora voditi programima, a ne vrijeđanjima pojedinaca. "I to je novo bilo na ovim izborima, a ljudi iz ovog kraja su pokazali da ne vole vrijeđanje", rekao je.  

Ocjenjujući SDP-ove rezultate na području Primorsko-goranske županije, ustvrdio je da su oni dobri, jer su dobili i neke gradove i općine koje do sad nisu imali, poput Opatije i Cresa.

Upitan da ocijeni rezultate SDP-a na razini Hrvatske, naveo je da je problem što se sve mjeri prema Zagrebu. "Naravno da jak SDP mora biti jak i u Zagrebu. Sad je klatno otišlo prema Možemo!, ali smo ostvarili dobar rezultat u mnogim drugim općinama i gradovima. Nismo nestali, kao što su neki mislili", dodao je.  

Gari Cappelli je čestitao Komadini na rezultatu. Ustvrdio je da je rezultat HDZ-a i njega kao kandidata za župana sjajan, s obzirom na 42 posto glasova i prvi put ulazak u drugi krug. To je veliki kapital i za nekog budućeg kandidata, rekao je. Birači su pokazali da žele promjene, ocijenio je.

Rekao je da očekuje da Komadina ostvari sve što je obećao u programu. Ako tako ne bude, podsjećat ćemo ga u Županijskoj skupštini. Zahvalio je Komadini na fer i korektnoj borbi. "Ako je neka riječ više bila izrečena, to se događa u borbi dvaju ljudi. No mi ćemo se sigurno viđati i surađivati nadalje", istaknuo je Cappelli. 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a za PGŽ Oleg Butković je također čestitao Komadini te ocijenio da je HDZ-ove rezultat respektabilan i da pokazuje rast HDZ-a u ovoj županiji.

22.39

Legice i Lege, Osječanke i Osječani odlučili su svoje povjerenje u naredne četiri godine dati svome mladom sugrađaninu Ivanu Radiću (HDZ). Istina, nešto je manje onih koji su izašli i glasali u drugom krugu, ali po riječima novog gradonačelnika to ne umanjuje značaj pobjede.

- Želim se zahvaliti svima koji su dali meni glas, bila je ovo naporna utrka, igrali smo produžetke, ali glavna utakmica tek nas očekuje. Imamo puno projekata, neki od njih ne mogu čekati moraju odmah u realizaciju, pa je stoga moj prvi posao da se sastanem s pročelnicima upravnih odjela i direktorima poduzeća koja su u vlasništvu grada, na kojemu ćemo se dogovoriti o podjeli konkretnih poslova – rekao je Ivan Radić (33), novi gradonačelnik grada na Dravi, Osijeka.

Inače dalo se primijetiti da je u izbornom stožeru vladao optimizam unatoč umoru koji se vidio na njihovim licima.

- Jedva čekam da dođem kući i da se dobro naspavam – rekla je djevojka iz izbornog tima Ivana Radića. Članovi stožera počeli su se okupljati u sali u kojoj su se čekali izborni rezultati nešto poslije 18 sati, došao je i Ivan Radić u društvu s Ivanom Anušićem, županom Osječko baranjske županije svi su oni željeli vidjeti i čuti izlazne ankete koje su po svemu sudeći postale popularne, vjeruje im se, jer još nijednom nisu omanule.

Iza 19 sati u stožeru se pojavio i Anto Đapić, politički mag, koji je došao stisnuti ruku mladom Ivanu Radiću, a moguće je dati i poneki savjet.

- Ne bojim se funkcije, jer da me strah, ne bih se kandidirao. To je sada iza nas, od sutra valja početi raditi za dobrobit svih u Osijeku, jer to sam im obećao. Još jednom hvala svima na podršci koju su mi dali i koji vjeruju u Novu energiju Osijeka – rekao je Ivan Radić.

22.32

SDP će u Istarskoj županiji tražiti prebrojavanje glasova, i to onih nevažećih, navodi tportal. Naime, razlika između dva kandidata je 54 glasa, a nevažećih listića je bilo 2.076, odnosno 3,8 posto

- Što se tiče kontrole prebrojavanja, da. Veliki je broj nevažećih listića. Naravno da ćemo iskoristiti sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju. Ako su glasači glasali za promjene, moramo učiniti sve da bi provjerili da se ta promjena dogodila - kazao je Grbin.

22.26

SDP-ov Neven Bosilj novi je gradonačelnik Varaždina nakon što je u drugom krugu izbora dobio 8249 glasova ili 50,52 posto, a dosadašnji gradonačelnik Ivan Čehok 8080 glasova, odnosno 49,48 posto.

 Bosilj je istaknuo da je uspio u drugom krugu izbora mobilizirati sve snage koje žele promjenu u Varaždinu.

 "Imali smo veću izlaznost u drugom, nego u prvom krugu. Ta želja za promjenom naših sugrađana je presudila sadašnjem gradonačelniku”, rekao je Bosilj dodavši da će Gradsko vijeće biti stabilno jer SDP ima pet vijećnika, platforma Budimo grad četiri, a Reformisti dva vijećnika.

 "One stranke koje su željele promjenu u ovom gradu imaju 11 od 21 vijećnika, tako da ćemo imati stabilno Gradsko vijeće”, naglasio je Bosilj.

 Bivšem je gradonačelnik poručio da se nada da će biti kvalitetan gradski vijećnik i da neće opstruirati dobre prijedloge. Na pitanje što slijedi nakon slavlja, Bosilj je odgovorio da najprije treba pričekati službene rezultate.

 "Nakon toga ćemo imati primopredaju, onda moramo potražiti kosture po ormaru i krenuti s radom”, kazao je.

 Ivan Čehok, kandidat grupe birača, čestitao je novom varaždinskom gradonačelniku, ali i novom županu Anđelku Stričaku (HDZ).

 "Očito je da se glasovi HDZ-a ipak nisu prelili u drugom krugu prema meni što mi je iznenađenje, obzirom na činjenicu da su se glasovi mojih birača prelili Stričaku u gradu”, rekao je Čehok te dodao da je izbore izgubio u višestambenim naseljima te u 5. mjesnom odboru.

 "To je razlika od 200 glasova, to nam je malo čudno. Moramo vidjeti je li to dom umirovljenika, jesu li možda umirovljenici voženi na glasanje posebnim vozilima, je li tu sve bilo u redu, to ćemo još provjeriti”, poručio je Čehok.

Komentari 329