Obavijesti

News

Komentari 67

Tomaševićev susjed: 'On je divan momak, nekad smo znali i rakijicu popiti u dvorištu'

Tomaševićev susjed: 'On je divan momak, nekad smo znali i rakijicu popiti u dvorištu'

Tomaševići susjedi i poznanici, tek obični ljudi s kvarta, o novom zagrebačkom gradonačelniku imaju samo riječi hvale. Uvijek pristupačan, jednostavan i pristojan, gotovo svi oni su ga opisali upravo tim riječima

VIDEO

Prije nego što je stekao povjerenje 200.000 Zagrepčana koji su za njega glasali na izborima, novi gradonačelnik metropole Tomislav Tomašević, svojom jednostavnošću i pristupačnošću već je davno pridobio simpatije i poštovanje svojih susjeda i poznanika. Iako sinoć u njegovom kvartu nije bilo pretjeranog slavlja, Trešnjevčani su danas puni nade i optimizma kakvog nisu imali zadnjih 20-ak godina. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Tomašević vs Bandić 01:16

- Tomašević je divan. Mislim da će nam sada biti bolje, puno bolje nego kada je Bandić bio na vlasti. Vjerujem da će se novi gradonačelnik držati svoje riječi. Praznih priča i obećanja nam je već preko glave, želimo promjenu. Posebno naša djeca, oni trebaju živjeti u normalnim uvjetima i poštivati svakoga, ne samo jednu stranu. Bilo je dosta toga zadnjih 30 godina - rekla nam Mladenka, prodavačica u obližnjem kvartovskom dućanu, oduševljena što će upravo taj jednostavni čovjek iz kvarta sada voditi njen grad. Poznaje ga ona dobro, iako ne zalazi često u njihov dućan, Mladenka nam kaže da kad god je u blizini - stane i popriča, čak i kada nije bio u utrci za gradonačelnika zanimalo ga je sve o njegovim sugrađanima. 

Tomislav Tomašević: Plenković i ja moramo surađivati u Zagrebu
Tomislav Tomašević: Plenković i ja moramo surađivati u Zagrebu

- Tomislav će imati pune ruke posla, ali treba mu dati vremena. Ne može sve probleme riješiti u godinu dana, ako smo već 20, 30 godina trpili isto, možemo mu pružiti priliku. Neka sve bude 'korak po korak', ali pošteno - rekla je.  

Na ulazu u Valjavčevu 8, sreli smo i Tomaševićevog susjeda Franju Vedrinu (72). Franjo je u tu zgradu uselio još 1970-ih, a godinama je radio u zagrebačkoj Čistoći kao komunalni djelatnik. Danas je u mirovini. Popričali smo s njim pred zgradom gdje je došao zapaliti cigaretu o novom gradonačelniku i starom susjedu.  

- Pa sjećate li se vi kada su bile poplave u Zagrebu? Susjedu dolje poplavio je cijeli stan, voda je bila do koljena! Svi smo se odmah angažirali kako bi izbacili vodu, a Tomašević je jedan od prvih koji mu je došao pomoći. Svi smo ostali do sitnih noćnih sati, dok god nismo izbacili svu vodu van iz stana. Mogu vam i snimke pokazati. Ispred njihovih vrata često znaju biti njegove blatnjave cipele, jer je stalno negdje i nešto radi, nije mu se problem zaprljati. Kada su se doselili u našu zgradu, uglavnom su ga on i supruga sami uređivali. Bilo je tu majstora, ali je i Tomašević zasukao rukave. Sve vam govori činjenica da novi gradonačelnik Zagreba živi u stančiću od 40-ak kvadrata. Sasvim jednostavan i normalan dečko - kazao nam je Franjo i otkrio kako je nekoliko puta znao dolaziti i kod njih na kavu, ali i da su znali popiti rakijicu u stražnjem dvorištu zgrade. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Atraktivna plavuša u HDZovom stožeru 09:30

- Njihov stančić je potpuno jednostavan i skroman, nema tamo ničeg spektakularnog. Znali smo katkad poslije radova popiti i rakijicu iza u dvorištu. Kažem vam ja, bolje dobar susjed nego loš brat - kroz smijeh nam je ispričao njegov susjed Franjo. 

Ostali smo još neko vrijeme 'čakulati' ispred zgrade o svemu i svačemu. Iako je više desnije orijentiran, kaže da mu to nikad ništa dobrog nije donijelo. I on je u svojim poodmaklim godinama željan promjene, željan toga da njegovi prijatelji umirovljenici više ne žive na rubu siromaštva... Vjeruje kako će se uskoro i to promijeniti, jer na mladima svijet ostaje. A njegov susjed, dečko iz kvarta i novi gradonačelnik Zagreba, prvi je korak ka tome. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!
PRATITE NA 24SATA

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu