Obavijesti

News

Komentari 143

Tomašić: Ako je bilo govora mržnje, odričem se imuniteta

Tomašić: Ako je bilo govora mržnje, odričem se imuniteta
5

Zastupnica Ruža Tomašić pozvala je Državno odvjetništvo da utvrdi i je li Vojislav Stanimirović sudjelovao u ratnom zločinu, za što ga optužuju svjedoci ili nije

VIDEO

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić zatražila je od Državnog odvjetništva da utvrdi je li u njezinim posljednjim govorima bilo govora mržnje.

- Ukoliko se utvrdi da je bilo govora mržnje odričem se zastupničkog imuniteta i tražim da me se procesuira. Ako nije bilo onda tražim javnu ispriku od premijera Milanovića i Milorada Pupovca - kazala je Tomašić. Od DORH-a traži da ustanovi jesu li premijer i Pupovac u neopravdanom napadu na nju koristili govor mržnje koji cijelo vrijeme imputiraju njoj.

Pozvala je i građane srpske nacionalnosti, kojima je pomogla posljednjih 20 godina, da Pupovcu i Milanoviću pošalju dokumente iz kojih je to vidljivo. Čini joj se da je tim ljudima ona pomogla više od njihovog predstavnika Pupovca.

Na tiskovnu konferenciju u crnim košuljama stigli su predsjednik Glavnog stana Denis Bevanda i glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Zbog toga su se ispričali premijeru Zoranu Milanoviću, ali i napominju da na taj način ne šalju političke poruke već da je to dio njihovog modnog izričaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Možda bi premijeru Milanoviću bilo draže da smo došli u plavim kapama i crvenim maramama, ali nažalost taj film neće gledati - rekao je Ćorić.

HSP dr. Ante Starčević od Helsinškog odbora i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina traži očitovanje, jer žele znati uvodi li se na mala vrata verbalni delikt. Ako to potvrde, onda će znati kako se ubuduće ponašati i što smiju govoriti.

- Mi sada ne smijemo govoriti što se dogodilo u Vukovaru, ne smijemo govoriti tko je bio žrtva tko agresor, ne smijemo govoriti da silovane žene još čekaju pravdu, ne smijemo govoriti da je kod Dvora na Uni pobijeno osmero male djece i da nitko za to nije odgovarao, da policajci srpske nacionalnosti žive u Srbiji i rade u Vukovarsko-srijemskoj županiji, da je onaj koji je pjevao 'Slobodane, pošalji salate bit će mesa klat ćemo Hrvate' radi kao policajac u Hrvatskoj. Molim premijera Milanovića da mi kaže što smijem, a što ne - izjavila je Tomašić. 

Napomenula je i da nije ona kriva Milanoviću što mu je ekonomija iz dana u dan sve gora, što je nesposoban i što se prihvatio posla kojem nije dorastao te zbog toga krivi sve druge osim sebe.

Za Vojislava Stanimirovića, čelnica pravaša Ante Starčević ponovila je da je rekla da je "Stanimirović bio sa četnicima, a ne da je on četnik". Pozvala je Državno odvjetništvo da utvrdi i je li Stanimirović sudjelovao u ratnom zločinu, za što ga optužuju svjedoci ili nije, a ne da ti predmeti godinama stoje u ladicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora