Obavijesti

News

Komentari 4

Tomašić na sudu nije dokazala da ju je Anto Đapić oklevetao

Tomašić na sudu nije dokazala da ju je Anto Đapić oklevetao
3

Tomašić, koja nije došla na Općinski sud u Osijek na izricanje presude, tužila je Antu Đapića zbog njegove izjave "pune neistina" u tisku u kolovozu 2009. godine

VIDEO

Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević, nije na Općinskom sudu u Osijeku uspjela konkretizirati i dokazati da ju je Anto Đapić, bivši stranački šef i počasni predsjednik HSP-a, oklevetao te ju je sutkinja u petak nepravomoćnom presudom obvezala platiti 6.765 kuna sudskih troškova te još 500 kuna sudskog paušala. Anto Đapić nakon oslobađajuće presude nije skrivao zadovoljstvo takvim ishodom. 

- Ružu Tomašić nisam htio uvrijediti ili oklevetati. Međutim, polemika je sastavni dio politike i ne može se sad svaki spor sudski rješavati - kaže Đapić.

Tomašić, koja nije došla na Općinski sud u Osijek na izricanje presude, tužila je Antu Đapića zbog njegove izjave "pune neistine" u tisku u kolovozu 2009. godine.

- Ruža Tomašić nije dobila mirovinu na temelju zakona, već posebne Vladine uredbe. Stoga postavljam pitanje: Što je to ona odradila za HDZ?", izjavio je tada Đapić, a ona odgovorila privatnom tužbom. 

- Đapić me omalovažio na vrlo ružan način iznoseći sud o mojim moralnim osobinama i imputirajući mi da sam potkupljiva i sklona podmićivanju. Također, u mirovinu nisam otišla temeljem nikakve posebne Vladine uredbe nego na temelju Zakona, jer imam ukupni mirovinski staž u trajanju preko 20 godina - navela je Ruža Tomašić u svojoj tužbi. Pritom je u nekoliko navrata po svojem odvjetniku Domagoju Rešetaru poručivala da će povući tužbu ako joj se Anto Đapić ispriča te ispriku objavi u novinama. Đapić je odbio takve uvjete. U svojoj obrani je naveo da sporni tekst iz Glasa Slavonije "nije autorizirao", te da "ni u primisli" nije imao namjeru uvrijediti Ružu Tomašić.

- Moja namjera je bila novinaru objasniti da je moja mirovina u istom omjeru moralna ili nemoralna kao i mirovina Ruže Tomašić, jer oboje imamo rješenje za tzv. 'saborsku mirovinu'. Za svoju mirovinu sam imao sve uvjete, a to su tri mandata u Hrvatskom saboru, zbog čega nisam trebao ispunjavati uvjete o starosnoj dobi ili stažu. S druge strane Ruža Tomašić je ispunjavala dva od tri uvjeta, a treći je reguliran posebnom uredbom Vlade. Njoj je falio radni staž u Hrvatskoj, jer je imala radni staž u Kanadi - rekao je Đapić tvrdeći da je odlazak njegove bivše stranačke kolegice u mirovinu – zakonit i moralan, ali isto tako i njegov.

Đapić je također naglasio da nikada nije smatrao Ružu Tomašić potkupljivom i sklonom podmićivanju, ali – ni on nije takav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca