Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
183 komentara

Tomašić o lažno prijavljenima: 'Varaju državu pa traže prava'

Ruža Tomašić poručila je da problem lažnih prebivališta u Vukovaru moramo konačno riješiti i da lažno prijavljeni pripadnici srpske manjine svjesno varaju državu

kaquarium
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook
183 komentara

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić poručila je u nedjelju kako podržava MUP u brisanju lažno prijavljenih pripadnika srpske manjine u Vukovaru a na kritike Beograda odgovorila je kako je ta zemlja zadnja koja treba držati lekcije o manjinskim pravima.

„Problem lažnih prebivališta u Vukovaru mora se konačno riješiti i zato podržavam brisanje lažno prijavljenih osoba koje provodi MUP! Svi lažno prijavljeni pripadnici srpske manjine svjesno varaju državu od koje zauzvrat traže posebna prava. Na toj je velikoj prijevari Milanovićeva vlada temeljila uvođenje dvojezičnosti u Vukovar čime je dodatno pojačala podjele i pokvarila međuetničke odnose u gradu“, navodi Tomašić u priopćenju.

Na kritike ministra unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića odgovorila je kako ne zna odakle srbijanskom ministru obraza da se u svom prosvjedu poziva na vladavinu prava i europske vrijednosti "kad je Hrvatska svjetlosnim godinama ispred Srbije u poštivanju manjinskih prava“. 

„Srbija desetljećima politički marginalizira Hrvate i stvara umjetne nacionalne identitete poput bunjevačkog kako bi podijelila hrvatski nacionalni korpus u Vojvodini koji je, za razliku od srpskog u Hrvatskoj, uvijek bio lojalan državi u kojoj živi. Srbija je doista zadnja koja bilo kome treba držati lekcije o manjinskim pravima. Dok ju vode četnici i Miloševićevi potrčci, za nju ne smije biti mjesta u Europskoj uniji!“, navodi Tomašić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message