Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
99 komentara

Tomašić smiruje svađe između suverenista, pokazuje im cilj

Planiraju registrirati i posebnu platformu Hrvatski suverenisti, koja ne bi bila zasebna stranka, nego bi okupljala i nezavisne pojedince i stranke pod jedan kišobran. Nešto slično je učinio Most na početku

99 komentara

Nije nimalo lako, obuzdati sva ta ega među čelnicima stranaka. Ruža Tomašević i Pero Kovačević ih iskustvom moraju smirivati i upozoravati na zajednički cilj.

Oboje su došli iz HSP-a te su vidjeli kako je ta stranka uništena svađama i podmetanjima i neće to dopustiti ovdje. Uspjet ćemo, vidjet ćete, kaže nam jedan od suverenista, opcije koja je uspjela postati treća politička snaga u Hrvatskoj na europarlamentarnim izborima. Sama stranka Suverenisti ne postoji iako su pod tim imenom brendirani.

U koaliciji je šareno desno društvo: Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, Hrvatska stranka Ante Starčević i Ujedinjeni hrvatski domoljubi. Teško bi se i oni koji prate politička zbivanja mogli sjetiti tko su predsjednici posljednje tri navedene stranke, dok se Hrast profilirao kroz svojeg zastupnika i predsjednika Hrvoja Zekanovića.

Na listi su bili i drugi, nestranački pojedinci desne scene, poput Željka Sačića, Pere Kovačevića, Predraga Mišića i Bernardice Juretić. Iako je osvojeno 91.500 glasova, većina je otišla Ruži Tomašić, čak 70.000.

Upitan nastavak suradnje 

Zato je i pitanje mogu li zajedno nastaviti suradnju bez Tomašić koja odlazi u EU parlament i je li priča o uspjehu desnice napuhani balon. Marijan Pavliček vodi Hrvatsku konzervativnu stranku u kojoj je i Tomašić, a s druge strane je Zekanović i pitanje je tko će od njih biti novi lider za parlamentarne izbore. Osim toga, na parlamentarnim izborima potrebno je imati jake kandidate, a to Suverenisti zasad nemaju. Ali imaju Miroslava Škoru, s kojim je podrška već dogovorena.

ZADOVOLJNA ECR GRUPOM Ruža Tomašić: 'Neću u klub desničarke Marine Le Pen'

- HDZ i SDP nikad nisu dobili manje glasova. Imamo kapital i ne smijemo to baciti, nego iskoristiti. Škoro će biti naš kandidat te smo uvjereni da može pobijediti i tako dokazati da se narod probudio - kaže nam sugovornik iz Suverenista.

U kampanji neće tjerati Škoru udesno, nego su mu dapače poručili: “Budi ono što jesi”.

Također planiraju registrirati i posebnu platformu Hrvatski suverenisti, koja ne bi bila zasebna stranka, nego bi okupljala i nezavisne pojedince i stranke pod jedan kišobran. Nešto slično je učinio Most u svojim počecima iako suverenistima nije draga ta usporedba.

Ona je zvijezda liste 

Ruža Tomašić kao najveća zvijezda ove liste pomagat će, uz svoje obveze, daljnjem radu i pripremi za predsjedničke i parlamentarne izbore. Suvereniste čeka težak posao osnivanja i okupljanja ako misle ponoviti uspjeh na EU izborima. Idealno bi im bilo kad bi zato njihov čovjek Škoro bio na Pantovčaku.

TOMAŠIĆ ODGOVORILA PUPOVCU 'Ako ja preferiram ustaštvo, on onda preferira četnički pokret'

Druga stranka desnice, Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića ima svoje probleme. Iako to nitko ne potvrđuje, navodno su sve jače razmirice oko vodećeg dvojca stranke, pa i oko toga koga podržati na predsjedničkim izborima. Suradnja sa Suverenistima još nije izgledna

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message