Obavijesti

News

Komentari 134

Tomislav Karamarko: Ubrzat ćemo povrat židovske imovine

Tomislav Karamarko: Ubrzat ćemo povrat židovske imovine
3

Osuđujemo svaki totalitarni sustav, nacistički, i sve što je u okviru nacističkog sustava nastalo, rekao je u ponedjeljak prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko

VIDEO

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade je u ponedjeljak u Vukovaru odgovorio na pitanje novinara što misli o činjenici da bismo mogli imati i dvije ili tri odvojene komemoracije.
- To nije dobro, svi oni koji imaju pijetet prema žrtvama Jasenovca, koje su žrtve brutalnog sustava, bi morali misliti da su tu žrtve i da imaju pijetet. Trebali bismo se zalagati za to da odnos prema žrtama bude unificiran - rekao je Karamarko. Rekao je i da dosada nije bio u Jasenovcu. Na pitanje da da svoj konkretan stav o NDH, Karamarko je rekao da je to odgovorio već sto puta.
- Osuđujemo svaki totalitarni sustav, nacistički, i sve što je u okviru nacističkog sustava nastalo - rekao je Karamarko, javlja N1 televizija. Upitan je i je li ministar kulture Zlatko Hasanbegović teret za Vladu, s obzirom na njegove izjave i napise, Karamarko je rekao:
- Ne, zašto? 

Petrov: Nitko ne relativizira ustaštvo 

Božo Petrov, potpredsjednik Vlade, rekao je kako mu nije jasno  zašto se događaju podjele u hrvatskom društvu i to po starim obrascima.
- One nisu dobrodošle. Pate žrtve Jasenovca. Nitko ozbiljan u Vladi i hrvatskom društvu ne može negirati zločine ustaškoga režima niti relativizira njihov karakter. Sve se razmirice mogu riješiti dogovorom i razgovorom, a budućnost se treba graditi na poukama iz prošlosti - rekao je Petrov. 

I Petrov i Karamarko su se u ponedjeljak sastali s izaslanikom za pitanja holokausta američkog State Departmenta Nicholasom Deanom. Karamarko je izjavio da namjerava ubrzati povrat imovine židovima oduzete u Drugom svjetskom ratu, priopćila je Vlada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa