Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
275 komentara

Picula razmišlja o kandidaturi, Ostojić ide u utrku za šefa

Zastupnik u EU parlamentu Picula je rekao kako ne bježi od odgovornosti. Ranko Ostojić je rekao kako je vrijeme za nove bitke i kako će se stranka suočiti sa svojim greškama

Foto: Pixsell
275 komentara

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u EU parlamentu, potvrdio je kako će se vjerojatno kandidirati za predsjednika SDP-a. Picula je rekao kako ne bježi od odgovornosti i kako će konačnu odluku o tome donijeti nakon konzultacija s onima na čiju potporu računa. Picula je rekao da su rezultati izbora razočaranje i da je za SDP naročito bolan gubitak velikog broja glasova u Rijeci i Zagrebu. 

Kandidaturu za predsjednika SDP-a najavio je na svojem Facebook profilu i Ranko Ostojić.

- Zoran Milanović je bio i ostao veliki političar, državnik i ostvario pobjede o kojima je nekada SDP samo sanjao. Danas je to opet pokazao. Vrijeme je za nove bitke. Očuvati SDP, složno i opet pokazati da naša stranka jeste i ostat će prava sociijaldemokratska stranka, vrednota ljevice. Objavljujem da ću se kandirati za predsjednika SDP. Suočiti ćemo se sa svojim greškama , izaći i boriti se - napisao je Ostojić. 

Siniša Hajdaš Dončić također je jedno od imena koja se spominju u kontekstu nasljednika Zorana Milanovića.

- Prerano je za bilo kakve špekulacije. Moram jednostavno onako racionalno i trezveno razmisliti. Treba vidjeti što je najbolje za SDP, a ne za pojedinca - rekao je Hajdaš Dončić za Dnevnik.hr. 

I Kolarić će se kandidirati?

Ako je stranka spremna za promjenu, ja sam spremna za povratak u SDP. Jasno da postoji mogućnost, kako su me protustatutarno izbacili neka sada ponište tu odluku. Kako će ispraviti tu nepravdu je problem stranke, oligarhije i članstva, ne moj, rekla je za RTL komunikacijska stručnjakinja i bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić. 

- Ako je ikada bilo vrijeme za otvoren i jasan stav, onda je to sada. Ako je stranka spremna za promjene, vratit ću se u nju i kandidirati za predsjednicu. Treba nam Novi SDP - rekla je Kolarić. 

Tema: Izbori 2016.

Možda vas zanima i ovo:
Message