News

Komentari 3

Tornado prošao Trstom, zbog iste oluje u Istri je padala tuča

Tornado prošao Trstom, zbog iste oluje u Istri je padala tuča

Slovenski lovac na oluje Marko Korošec uspio je snimiti stvaranje tornada kojeg je prouzrokovalo nevrijeme na sjeveru Jadrana. Kako nam javljaju čitatelji 24sata, nevrijeme je zahvatilo i dijelove Istre

Tornado je prošao industrijskom zonom Trsta. Morao sam se štipati i šamarati da se uvjerim da je to istina. Sve sam fotografirao, a zatim me zasula tuča, napisao je u ponedjeljak uvečer najpoznatiji slovenski lovac na oluje Marko Korošec.

POGLEDAJTE VIDEO: Tuča u Umagu 

Kako nam javljaju čitatelji 24sata, nevrijeme je zahvatilo i dijelove Istre u kojoj je također padala tuča. Kako piše Neverin.hr, oluja je prošla i Malim Lošinjem, a druga se nalazi nedaleko od Zadra. NEdugo nakon prolaska nevremena javio nam se čitatelj 24sata i posla fotografije lošinjskih ulica koje su bile pune leda.

Loše vrijeme nastavit će se i tijekom utorka te je Meteoalarm, za područje Istre i Kvarnera, proglasio narančasto upozorenje. Upozoravaju na obilne i jake pljuskove te snažan vjetar.

Jednako prognoziraju i u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

- Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom dijelu, osobito u Istri, lokalno i obilna oborina. U Lici i višim predjelima Gorskog kotara moguć je snijeg i novi snježni pokrivač. U istočnim predjelima više sunčanih razdoblja. Ujutro na kopnu magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije jak jugoistočni, a na Jadranu vrlo jako, mjestimice i olujno jugo. Najniža temperatura zraka od -2 do 6, a na moru od 8 do 13 °C. Maksimalna uglavnom između 6 i 10, u Gorskome kotaru 1 i 4, a na Jadranu 12 i 15 °C - pišu u DHMZ-u.

Najčitaniji članci