Nakon dobrog proljetnog ručka, predlažemo još bolji proljetni desert
Torta od jagoda - savršeni proljetni desert za svakoga
Jagode su mnogima omiljeno proljetno voće, ne samo zbog odličnog okusa, već i zato što je dobar izvor vitamina C, bogato mikronutrijentima, a siromašno šećerom.
Ne treba puno da biste jagode pretvorili u savršen desert - dovoljno je dodati im šlag, no ima još dobrih načina. Jedan od njih i ova osvježavajuća torta!
Torta od sira s jagodama
230 g Galbani mascarponea
70 g šećera
200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
2 žličice ekstrakta vanilije
200 g Brzo & Fino vrhnja za šlag
sok 1 limuna
200 g graham ili petit beurre keksa
200 g Dukat maslaca
250 g jagoda
Izmrvite kekse, rastopite maslac i pomiješajte. Smjesu prebacite i utisnite u kalup, pa pecite 5 minuta na 250 stupnjeva. Miksajte mascarpone, lagano dodajući šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije, a u drugoj zdjeli istucite vrhnje za šlag. Umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i Brzo & Fino kiselog vrhnja.
Prebacite u kalup na koru od keksa. Dobro ohladite u hladnjaku (barem 4 sata). Očišćene jagode narežite na polovice, pa prije posluživanja slažite na kremu.
Još inspiracije za pripremu jela s jagodama i drugim sezonskim namirnicama čeka vas na www.brzoifino.hr.
Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.