Obavijesti

News

Komentari 165

Tragedija: Omiljenoj profesorici zakazala su oba padobrana...

Tragedija: Omiljenoj profesorici zakazala su oba padobrana...

Na visini od oko 1000 metara Marinin glavni padobran nije se otvorio. Na visini od oko 800 metara odbacila je glavni te je odmah započela otvarati rezervni padobran...

VIDEO

Marina je bila iskusna padobranka. Skakala je u našem klubu. Što se točno dogodilo, to neka policija utvrdi, ali je jako mala vjerojatnost da ti se u slučaju zakazivanja glavnog ne otvori pomoćni padobran, rekao je Igor Karasi iz kluba Krila Istre.

Marina Matić (34), omiljena profesorica biologije i prirode u talijanskoj Osnovnoj školi “Giuseppina Martinuzzi”, poginula je u nedjelju kad je s padobranom skočila iz zrakoplova na aerodromu Bovec u Sloveniji.

Naime, u prijepodnevnim satima Marina je već jednom skočila s padobranom, da bi kasnije išla skakati sa šest drugih padobranaca. Iz slovenske policije priopćili su da je Marina u 12.14 sati iskočila iz zrakoplova PC 6 na visini od 4000 metara. Nakon nje iskočilo je još šest padobranaca. Svi zajedno uhvatili su se i držali za ruke u slobodnom padu do visine od 1500 metara. Na visini od oko 1000 metara padobranci su se prestali držati za ruke i odvojili jednih od drugih. Ubrzo su jedan po jedan počeli otvarati padobrane.

Nije joj se otvorio glavni, a ni pomoćni padobran

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nažalost, Marinin glavni padobran nije se otvorio. Na visini od oko 800 metara odbacila je glavni padobran te započela otvarati rezervni. No uslijed otvaranja došlo je do poteškoća. Uže za otvaranje omotalo se oko Marinina tijela i nije uspjela otvoriti rezervni padobran.

Oko 12.15 sati u slobodnom padu pala je na travnatu površinu na dijelu piste te je zbog teških ozljeda na mjestu preminula. Pilot Damijan Cehner iz tvrtke Aviofun rekao je za Slovenske novine da nije uopće znao što se dogodilo sve dok se nije vratio na aerodrom. Tek tad je primijetio da ostali padobranci trče prema unesrećenoj ženi koja je ležala na aerodromu.

- Nesreća nas je sve šokirala. Tijekom svih ovih godina svjedočili smo više od 200.000 skokova. Najgore što sam doživio je da su padobranci uganuli gležanj prilikom skakanja - rekao je Cehnar za 24ur.

Goran Ratkajec iz Aerokluba Cumulus, gdje je Marina počela skakati, rekao je da je dvije godine trenirala u klubu.

- Počela je u našem klubu. Jako je mala mogućnost da se ne otvori pomoćni padobran ako zakaže glavni - rekao je njezin nekadašnji instruktor. Igor Karasi iz kluba Krila Istre iz Pule poznavao je preminulu Marinu.

- Nakon odrađenih 100 sati ona je mogla samostalno skakati. Što se točno dogodilo, to neka policija utvrdi, ali je jako mala vjerojatnost da ti se u slučaju zakazivanja glavnog ne otvori pomoćni padobran. Glavni padobran slažu padobranci sami, a pomoćni samo licencirane osobe za to. Možda je već bila prenisko da bi ga uopće uspjela otvoriti. Velika je to brzina slobodnog pada, oko 200 km na sat, i let kratko traje. To je trenutačna smrt - kaže Igor.

Marinina školska kolegica također kaže kako je bila iskusna u skakanju padobranom te se godinama bavila tim sportom.

- Obožavala je skakati. Teško mi je uopće govoriti o tome, ali znam da je bila iskusna za skok koji je, nažalost, završio tragično - rekla je prijateljica.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...