News

Komentari 0

Tragedija u Bangladešu: U požaru trajekta poginulo 39 ljudi, traga se za desecima

Tragedija u Bangladešu: U požaru trajekta poginulo 39 ljudi, traga se za desecima

Vatrogasci i djelatnici civilne zaštite nisu pronašli niti jednog nestalog u nedjelju, dodao je lokalni dužnosnik Zohar Ali. "Nismo baš sigurni da su živi", istaknuo je

Spasioci još tragaju za desecima nestalih nakon što je požar izbio na prepunom trajektu u južnom Bangladešu, pri čemu je poginulo najmanje 39 putnika, kazali su dužnosnici u nedjelju.

Trajekt MV Obhijan-10 prevozio je gotovo 800 ljudi u petak rijekom Sugandha u okrugu Jhalakathi gotovo 150 kilometara jugozapadno od Dhake.

"Pripremili smo popis 29 putnika koji nedostaju na temelju izjava rodbine", kazao je lokalni dužnosnik Zohar Ali za dpa.

Vatrogasci i djelatnici civilne zaštite nisu pronašli niti jednog nestalog u nedjelju, dodao je.

"Nismo baš sigurni da su živi", istaknuo je.

Lokalne vlasti pokopale su 23 tijela nakon što su uzele uzorke DNA pošto ih bližnji nisu mogli prepoznati, kazao je Ali, dodajući da su ostala tijela predana bližnjima.

Loši sigurnosni standardi i pokvareni uređaji za gašenje požara uzrok su prevelikog broja poginulih, ustanovila je službena istraga.

"Sredstva borbe protiv požara bila su gotovo neoperativna, a oni koji su bili zaduženi nisu mogli njima upravljati", rekao je, na temelju rezultata preliminarne istrage, potkupovnik civilne zaštite Zillur Rahman.

Bilo bi jednostavnije boriti se s požarom vatrogasnim crijevima, kazao je, dodavši kako za sada ne zna uzrok požara.

Najčitaniji članci