Obavijesti

News

Komentari 170

Tragedija u Donjoj Bistri: Na dječaka naletjela Hitna pomoć

Tragedija u Donjoj Bistri: Na dječaka naletjela Hitna pomoć

Lovro (14) iz Donje Bistre preminuo je u bolnici nakon što je na njega u srijedu naletjela Hitna pomoć. Hitno su ga operirali, no preminuo je u petak u popodnevnim satima...

VIDEO

Lovro Hrlić (14) preminuo je u petak poslijepodne u Klaićevoj bolnici. Na njega je u srijedu u 21.50 sati u Donjoj Bistri naletjelo vozilo Hitne pomoći. Prevezli su ga u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, gdje je operiran i stavljen u induciranu komu. No, ozljede su za Lovru ipak bile preteške.

Lovro je zadobio frakturu lubanje, ozljede prsnog koša, ruka mu je bila slomljena, a lice mu je šivano. Unatoč operaciji, liječnici nisu znali hoće li mu mozak funkcionirati.

Lovro i dvojica prijatelja vozili su se na biciklu kada je na njega doletjela Hitna iz suprotnog smjera te je od siline udarca dječak odbačen u kanal, dok su ostala dvojica dječaka prošla bez ozljeda.

Kako se doznaje iz policije, vozilom marke Citroën Jumper C zagrebačkih oznaka upravljao je D. P. (53) koje se kretao brzinom većom od 100 kilometara na sat Bistranskom ulicom. Pri kućnom broju 7c, prednjim lijevim dijelom vozila naletio je na prednji dio bicikla kojim je upravljao dječak.

Vozač je prošao alkotest, ali se još čekaju rezultati uzoraka krvi i urina. Policija je o događaju izvijestila i Državno odvjetništvo kako bi se utvrdila krivnja.

U kanalu su i dan nakon nesreće bili krvava majica i ručnik te dijelovi kombija. Ondje je teško ozlijeđenog Lovru među prvima vidio stariji brat Kristijan (16).

- Prijatelj me nazvao i rekao da mi je brat stradao - govori nam suznih očiju.

U bolnici su bili i shrvani baka i djed, a majka je, govori nam obitelj, u potpunom šoku.

- Operacija je trajala dva sata, a nakon toga su počela teći ključna 24 sata, nakon kojih su liječnici trebali znati Lovrino stanje - govori shrvani Lovrin otac Nino i dodaje da do zadnjeg trenutka nisu gubili nadu da će se Lovro vratiti.

- Mama je u totalnoj komi, pod injekcijama je, pada u nesvijest. Ne znamo što da radimo s njom - tužno nam govori Nino.

Inače, Nino je prije 20-ak godina u prometnoj nesreći izgubio brata.

- Apeliram na vozače da prilagode brzinu i da budu pozorni na cesti. Prije nekoliko dana poginule su dvije djevojčice kraj Pleternice. Sad je stradao moj Lovro. To su djeca. Oni moraju još dugo živjeti - govori shrvani otac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu