News

Komentari 3

Tragedija u SAD-u: Broj mrtvih popeo se na šest, vozača SUV-a priveli na saslušanje na sudu

Tragedija u SAD-u: Broj mrtvih popeo se na šest, vozača SUV-a priveli na saslušanje na sudu

Darrell Brooks ima kriminalnu prošlost u tri savezne države, a po sudskim dokumentima optužen je 2020. za dovođenje druge osobe u opasnost te 5. studenoga za epizodu obiteljskog nasilja

Muškarac koji je optužen za višestruko ubojstvo nakon što se u nedjelju terencem zaletio u božićnu povorku u mjestu Waukeshi u Wisconsinu, u utorak je saslušan na sudu koji mu je odredio višemilijunsku jamčevinu dok je broj smrtno stradalih porastao na šest.

Broj žrtava porastao je nakon što je ozljedama podlegao osmogodišnji dječak, rekli su tužitelji.

Darrell Brooks saslušan je na okružnom sudu u Waukeshiu koji mu je odredio jamčevinu od pet milijuna dolara. Istražitelji su rekli da je 39-godišnjak namjerno vozio kroz policijske barijere i tradicionalnu povorku u Waukeshi, gradiću 32 kilometra zapadno od Milwaukeeja.

Osumnjičeni je u utorak optužen po pet točaka za ubojstvo iz namjere prvog stupnja prije nego što je objavljena smrt osmogodišnjaka pa se očekuje proširenje optužnice.

Darrell Brooks ima kriminalnu prošlost u tri savezne države, a po sudskim dokumentima optužen je 2020. za dovođenje druge osobe u opasnost te 5. studenoga za epizodu obiteljskog nasilja.

Osumnjičeni živi u Milwaukeeju a uhićen je u blizini mjesta na kojem je ubio šest i ozlijedio više od 60 ljudi, uključujući 18-ero djece.

Ranije u studenom pušten je iz pritvora uz jamčevinu od tisuću dolara nakon što je bio optužen u slučaju obiteljskog nasilja, a prije napada na povorku prijavljen je zbog obiteljske svađe. Policija ne povezuje napad na povorku s terorizmom.

Najčitaniji članci