Obavijesti

News

Komentari 73

Tragična pijana jurnjava: Ubio je tamburaša i njegovu majku

Tragična pijana jurnjava: Ubio je tamburaša i njegovu majku
5

David Lekaj (28) pravomoćno je osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog nesreće koju je skrivio 26. rujna 2015. u Zagrebu. U nesreći su poginuli Damir Mihovec (52) i njegova majka Dragica (77)

VIDEO

S 1,46 promila alkohola u organizmu i vozeći 100 km/h, David Lekaj (28) je 26. rujna 2015. godine na Miroševečkoj cesti u Zagrebu skrivio smrt poznatog tamburaša Damira Mihovca Mikija (52) i njegove majke Dragice (77). Zbog te je prometne nesreće Lekaj nedavno pravomoćno osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora

Kobnog dana Lekaj je u 8.05 sati pijan jurio Seat Leonom brzinom dvostruko višom od ograničenja. U desnom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom, prešao u suprotni trak te se frontalno zabio u automobil koji je vozio Damir Mihovec.

Od siline udara Mihovec je na mjestu preminuo, dok je njegova majka u nesreći zadobila teške ozljede opasne po život. Unatoč silnim naporima liječnika, preminula je istoga dana svega sat vremena nakon nesreće u KB Dubrava.

Lekaj je, nakon triježnjenja, završio u istražnom zatvoru na mjesec dana. 

Iako nikad ranije nije osuđivan, kako je obrazloženju istaknuo drugostupanjski sud koji je presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu povećao sa tri godine zatvora na četiri i pol, Lekaj je pokazao sklonost nepoštivanju prometnih propisa. Naime, u razdoblju od 2007. do 2015. godine višestruko je kažnjavan, između ostalog, i zbog vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine, prelaska na crveno i brojnih drugih prekršaja iz čega zaključuju da je riječ o bezobzirnom i opasnom vozaču. U kaznu će mu uračunati vrijeme provedeno u pritvoru od 26. rujna do 14. listopada 2015. godine. Osim toga, dobio je zabranu vožnje na četiri godine.

- Iskreno mi je žao zbog svega i duboko se kajem - kazao je Lekaj što mu je sud uzeo kao olakotnu okolnost prilikom odmjeravanja kazne, kao i njegovu raniju neosuđivanost, mladost te korektan odnos s obitelji poginulih s kojima je i danas u kontaktu. 

Poginulog Damira Mihoveca Mikija pratio je glas jednog od najboljih hrvatskih tamburaša. Njegov prerani odlazak zavio je u crno njegovu obitelj i mnogobrojne prijatelje među kojima su i članovi benda Gazde. Menadžer tog popularnog sastava Mihovec je bio punih sedam godina. Poznanici će ga pamtiti kao velikog veseljaka koji je uvijek bio duša zabave. Život je posvetio širenju tamburaške kulture, a ljubav prema tamburici prenio je i na sina Zvonimira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske