Obavijesti

News

Komentari 197

'Travolta mi je nudio hrpu para za Merđu, ali nisam ga prodao'

'Travolta mi je nudio hrpu para za Merđu, ali nisam ga prodao'
5

Rajko Erceg (68) iz Bos. Gradiške odolijeva ponudama kupaca koji od njega žele kupiti Mercedes SL 250 Pagoda. Makina iz 1967. godine proizvodila se 6 mjeseci

VIDEO

Godinama Rajko Erceg (68) iz Bosanske Gradiške odolijeva paprenim ponudama kupaca koji od njega žele kupiti Mercedes SL 250 Pagoda. Makina iz 1967. godine proizvodila se svega šest mjeseci. Njegov automobil htio je kupiti i glumac John Travolta. On je naručio takav auto, a prekupci iz Italije saznali su da je jedan registriran u BiH.

- Nekako su našli moju adresu i došli do mene. Nudili su velike novce, ali ja nisam pristao. Otišli su, ali su se vratili, poslao ih je Travolta s praznim čekom da na njemu ispišem iznos koji želim za auto. Nije mi palo na pamet, počastio sam ih i zahvalio se. Otišli su razočarani. 

Travolta je mogao kupiti model 230 SL, ali on je htio baš ovaj - ispričao nam je Rajko, koji je Mercedes kupio 1970. na licitaciji u osječkoj carinarnici. Mercedes je zaplijenila carina oko Nove Gradiške, bio je star svega godinu dana. Kaže Rajko da je bio u vlasništvu poznatog talijanskog tenisača.

- Mnogi poznati su ga htjeli tada, posebno nogometaši. Koliko god da su oni nudili ja sam davao više. Odustali su - kaže Rajko, dodajući kako mu je harmonika prva ljubav, jer s njom je zaradio sav novac, a Mercedes je druga.

- Nema tih novaca za koje bih ga prodao, jer on je dio mene i mog života. Ostaviti ću ga u nasljedstvo kćerki - rekao je Rajko. Mercedes je ovih dana u garaži, jer Rajko ga ne vozi po zimi. Mada danima nije palio, od prvog pokušaja pokrenuo je njegov motor. Pod poklopcem motora krije se zvijer, kaže njegov vlasnik. S autom je napravio 150.000 kilometara.

- Istina troši od 12 do 15 litara na 100 kilometara, ali zato i danas može potegnuti do 200 km/h. Unatoč davnim godinama kada je proizveden on ima “einspritz” ubrizgavanje i hidraulični volan - pokazuje Rajko, koji je doznao da je takav auto Michael Schumacher prodavao za 136.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca