Obavijesti

News

Komentari 14

Drama na granici: Mislili su da putnik u autobusu ima bombu

Kod 22-godišnjeg Hrvatskog državljanina pronašli smo napravu nalik na eksploziv te je granica zbog toga bila zatvorena do 11.45 sati, kada se ponovno otvorila, rekli su iz slovenske policije

VIDEO

Granični prijelaz Kaštel-Dragonja u četvrtak je od 8.40 sati bio privremeno zatvoren za sva vozila na slovenskoj strani zbog sigurnosnih razloga.

Kako doznajemo, slovenska policija provjeravala je sumnju da je u jednom autobusu hrvatskih registarskih oznaka bomba. Slovenska policija u upravi Koper potvrdila je slučaj, istaknuvši da istraga o slučaju traje i da se ne može kazati koliko će trajati. Neslužbeno doznajemo da je riječ je o autobusu koji je iz  Rovinja išao prema Trstu.

"U redovnom postupanju zaustavili smo autobus i krenula je uobičajena provjera. U autobusu je u tom trenutku bilo oko 10-ak putnika. Kod 22-godišnjeg Hrvatskog državljanina pronašli smo napravu nalik na eksploziv te je granica zbog toga bila zatvorena do 11.45 sati, kada se ponovno otvorila. Muškarac je još u policijskoj postaji na obradi, a naprava je bila lažna. Odnosno, bila je slična bombi, ali je bila prazna. Taj muškarac nije od ranije poznat slovenskoj policiji. Istraga još traje", rekao je Dimitrij Marušič iz slovenske policije.

Iako su neki slovenski mediji prenijeli da je muškarac prijetio u autobusu da ima bombu, slovenska policija je to demantirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trenutku zatvaranja granice, osobna vozila usmjeravala su se na susjedni granični prijelaz, dok su teretna vozila na prijelazu Kaštel-Dragonja čekala dok se cijela situacija nije razjasnila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a