Obavijesti

News

Komentari 4

Traže istinu: Umjesto sina (13) pokopali nepoznatog mladića?

Traže istinu: Umjesto sina (13) pokopali nepoznatog mladića?
1

Miroslav Kišprdilov iz Srbije ne bio na putovanju u Mađarskoj kada se navodno utopio. No njegova majka u to ne vjeruje. Kaže da je Miroslav bio neplivač i igrao se u plićaku. Nisu im dali da identificiraju tijelo...

VIDEO

Miroslav Kišprdilov (13) je nestao 1983. godine dok je bio na izletu s razredom u Mađarskoj. Njegova majka Marija je sad opet zatražila pokretanje istrage.

Miroslav iz grada Kikinda u Srbiji je bio jedan od najboljih učenika u školi. U srpnju 1983. godine bio je učenik šestog razreda. S još 24 učenika otišao je na izlet u Mađarsku. Majka kaže da su djecu vodile dvije učiteljice koje ih uopće nisu poznavale. Djeca su na put krenula 14. srpnja, a Miroslav je nestao 17. srpnja. Djeca su se tada kupala u jezeru. Miroslav je bio neplivač i bojao se vode. 

- Njegovi prijatelji iz razreda su mi rekli da je ulazio u vodu do koljena, da je sjedio na obali, mazao se pijeskom i onda se prao - rekla je majka Marija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slično je izjavila i učiteljica Zorica Golić koja je bila vođa puta. Rekla je da je Miroslav bio u vodi do koljena i da se igrao loptom s ostalom djecom. Nije znala kada ga je točno zadnji put vidjela. Policija je pretraživala jezero, dječaka su tražili i ronioci. Druga učiteljica Ana Rafa rekla je da je nestanak dječaka primijetila dok su djeca stajala u redu pred restoranom. Nakon dva, tri dana tijelo je isplivao i Ana ga je identificirala. No majka Marija i danas ne vjeruje da se njezin sin utopio.  

'Sigurna sam da na groblju ne leži moj sin'

- Nitko nije vidio da se moj sin utapao. Nikome nije jasno kako je nestao. Nije mi jasno kako se putovanje normalno nastavilo kao da ništa nije bilo. Učiteljice su djeci rekle da je Miroslav živ i zdrav i da su ga vratile kući. Djeca i učiteljica Golić su otišli na Balaton, a Ana Rafa je ostala kako bi pričekala rezultate istrage. Što je ona vidjela kobnog dana na jezeru, javnost nikada nije saznala. Drugoj učiteljici je rekla da Miroslava nije mogla identificirati po glavi. Sigurna sam da na groblju ne leži moj sin. Nama su zabranili da identificiramo tijelo koje je u lijesu došlo iz Mađarske. Kasnije je napravljena ekshumacija no u javnosti je obavljeno da je riječ o Miroslavu prije nego su došli službeni rezultati - kaže Marija.

Dodaje da Ana Rafa rekla kako je od policije saznala da je tog istog dana policiji prijavljen nestanak jednog Mađara koji se utopio

- Kako se moj sin utopio u plićaku? Kako to nitko nije vidio? Zašto nam nisu dali da ga identificiramo. Zašto je lijes dva puta dolazio na našu granicu pa je vraćan u Mađarsku? Zašto nam nisu dozvolili da lijes čekamo na granici i zašto nam nisu dozvolili da ga otvorimo? Zašto nismo dobili niti jednu sliku s obdukcije iako smo to tražili - pita se Marija, piše Alo.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti