Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Traži, traži, nećeš naći: Love podmornicu u Jadranu. Čiju?

Američka vojna mornarica u našem je moru ispustila uređaj koji služi za podmorničko ratovanje, a pronašao ga je i izvukao ribar blizu Mljeta, koji je uređaj vratio. Ministarstvo o svemu šuti

20 komentara

Američki vojni brod Bruce C. Heezen vršio je oceanografsko istraživanje u koordinaciji s Hrvatskim vlastima. Priopćio je to Travis Weger, glasnogovornik zapovjedništva mornaričke logistike za Europu i Afriku.

SMETA GA SLAVA Ribar Kunac: 'Puna mi je kapa tog uređaja, triba mi moj mir'

Ova izjava je ujedno prva službena potvrda i odgovor na pitanje što je američka vojska radila na hrvatskom teritoriju, iako još nisu objasnili prirodu svojih istraživanja.

- Vojni brod u Jadranu je vršio analizu zvukova. Tako se kasnije to može koristiti i u borbenom sektoru jer imaju zvukove koji su standardni, pa mogu razlučiti što predstavlja neprijatelja. Navedeni brod nema borbene kapacitete. Ovo je bazična stvar koja nema veze s ratovanjem - objasnio je Igor Tabak, vojni analitičar portala obris.org, te se nadovezao na slučaj u kojem je lokalni ribar u mrežu uhvatio uređaj koji navodno služi za podmorničko ratovanje.

- Loše planirano, trebalo je bolje osigurati mjesto. Čudna situacija - rekao je Tabak.

MISTERIOZNI STROJ U JADRANU 'Brod mi je uništen. Dobio sam 20.000 kuna odštete za sve...'

Kakve podmornice traže u Jadranu kad se jedina u Hrvatskoj nalazi na suhom u luci Lora u Splitu?

Pitali smo Ministarstvo mora, ali nisu nam odgovorili do kraja ovog broja.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message