Obavijesti

News

Komentari 14

'Tražili smo još jedan francuski avion, potraga treba biti jača...'

'Tražili smo još jedan francuski avion, potraga treba biti jača...'
1

Veleposlanici su zatražili da se potraga za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode intenzivira pri angažiranju francuskog aviona u pretraživanju navedenog područja

VIDEO

Iz Minstarstva vanjskih i europskih poslova izvijestili su da su brodovi u potrazi za nestalim pomorcima Bourbon Rhodea preusmjereni na temelju satelitskih snimaka Europske agencije za pomorsku sigurnost, javlja N1

U priopćenju ističu da je Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA), koja se na zahtjev hrvatske Vlade uključila u potragu za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode potonulog usred Atlantskog oceana 26. rujna 2019., danas uz pomoć satelitskih snimaka, kojima raspolaže, obavijestila da je uočen objekt koji bi po dimenzijama mogao odgovarati jednoj od splavi za kojima se traga.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:17

No zbog tehničkih ograničenja snimanja iz satelita te vremenskog odmaka nakon obrade snimaka, to nije moguće potvrditi dok to brodovi na lokaciji ne utvrde.

Stoga su koordinate objekta proslijeđeni francuskom regionalnom stožeru za operacije spašavanja (CROSS) na Martiniqueu, koji je preusmjerio brodove koji se nalaze u blizini na tu lokaciju, budući da bi iz Martiniquea prvi brodovi stigli na lice mjesta za tri do četiri dana.

'Molim vas, nemojte odustati! Dijete želi da mu se otac vrati'
'Molim vas, nemojte odustati! Dijete želi da mu se otac vrati'

- Sve naše nadležne službe i diplomatske aktivnosti u potpunosti su koordinirane i angažirano rade na pronalasku nestalih pomoraca, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnoj je vezi s obitelji kapetana Miškića.

U popodnevnim satima, na zahtjev ministara vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana i Ukrajine Vadyma Prystaika, veleposlanici dviju zemalja održali su na tu temu sastanak s političkim tajnikom u francuskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Veleposlanici su zatražili da se potraga za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode intenzivira pri angažiranju francuskog aviona u pretraživanju navedenog područja.

S obzirom na ova nova saznanja, u francuskom Ministarstvu vanjskih poslova istaknuto je da se s francuskim Ministarstvom obrane razmatra daljnja uporaba francuskih aviona pri pretraživanju tog područja. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova svjesno je velikoga truda francuskih vlasti i mjerodavnih institucija u potrazi za nestalim pomorcima i na tomu je zahvalno - stoji u priopćenju MVEP-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa