Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Tražili su ga cijelu noć: Letio paraglajderom pa poginuo

Mladić iz Zagreba je u nedjelju poletio s uzletišta kraj Buzeta u Istri. Nije se javljao pa je krenula potraga policije i GSS-a. Pronašli su ga mrtvog u ponedjeljak u 7 sati

Foto: Hajrudin Merdanović/24sata
60 komentara

Oko 19 sati Ministarstvo unutarnjih poslova javilo nam je da se na području Učke traga za parajedriličarem. Poslali smo istražitelje na teren, rekli su u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom prometu.

Dojavu su dobili u nedjelju. Državna uprava za zaštitu i spašavanje potvrdila je da se letač nakon polijetanja prestao javljati. Odmah nakon izgubljenog kontakta krenulo se u opsežnu potragu. U traganju su, osim policije i njegovih prijatelja, bili angažirani pripadnici HGSS-a iz Pule i Rijeke. Našli su ga mrtvog u ponedjeljak u 7 sati.

- Radi se o mlađem dečku iz Zagreba. Poletio je nešto iza podneva s uzletišta Zavoj na Ćićariji kraj Buzeta. Iako je bilo vjetra, uvjeti za letenje bili su povoljni. Tijekom leta izgubljen je kontakt s njim i nismo znali što se dogodilo, sve do jučer ujutro kad je njegovo truplo pronađeno na predjelu između Učke i Brguda – kaže poznati hrvatski letač Jožef Rabič iz buzetskog kluba slobodnog letenja Tići dodavši kako u ovom trenutku nije poznato što je pošlo po zlu i zašto je letač pao.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje također nisu htjeli otkriti uzrok nesreće niti komentirati slučaj.

- Našli su ga na području Male Učke, a riječ je o hrvatskom državljaninu - rekla je Anita Koprivnjak iz Agencije za istraživanje nesreća.

Tamo je 2010. poginuo i paraglajder iz Slovenije.     

Možda vas zanima i ovo:
Message