Obavijesti

News

Komentari 47

'Tražimo smjenu odgovornih za odvoz 600 tona nafte iz Siska'

'Tražimo smjenu odgovornih za odvoz 600 tona nafte iz Siska'
1

Od Vlade traži da jasno i nedvosmisleno zauzme stajalište oko budućnosti sisačke rafinerije i ne dopusti da se bez nje donose bilo kakve odluke koje ugrožavaju poslovanje Ine...

VIDEO

Povjereništvo podružnice Sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN) Hrvatske u sisačkoj rafineriji u ponedjeljak je zatražilo hitnu smjenu svih odgovornih za naredbu i provedbu tajnog odvoza 600 tona nafte iz Siska u Rijeku, pod okriljem noći na sam državni praznik, 8. listopada.

Sindikat oštro osuđuje taj postupak i smatra kako takve odluke, koje se donose i provode u tajnosti, imaju za cilj provocirati radnike i građane Siska, a očito je i potpuno ignoriranje i nepoštivanje strateškog partnera u Ini, hrvatske Vlade. "Takav je bezobrazluk nedopustiv i tako se ne posluje u Hrvatskoj", ističe u priopćenju Sindikat EKN-a.

Od Vlade traži da jasno i nedvosmisleno zauzme stajalište oko budućnosti sisačke rafinerije i ne dopusti da se bez nje donose bilo kakve odluke koje ugrožavaju poslovanje Ine.

Sindikat EKN-a podsjeća da su do sada sporove s Upravom Ine rješavali dijalogom, ali ih takvi potezi Uprave tjeraju da im se suprotstave svim oblicima industrijskih akcija. Najavljuje kako će zajedno s ostalim sindikatima koji djeluju u Ini na svaki sličan potez Uprave ubuduće reagirati industrijskim i sindikalnim akcijama, koji će uključivati i građane Siska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također traži hitno organiziranje zajedničkog sastanka Ministarstva gospodarstva, hrvatskih članova Uprave Ine, hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine i sindikata koji djeluju u Ini kako bi utvrdili način na koji će ubuduće funkcionirati Ina i kako će sačuvati sisačku rafineriju od namjernog uništavanja.

Sve aktivnosti koje ćemo poduzimati u slučaju sličnih ekscesa bit će zajedničke aktivnosti svih sindikata koji djeluju u Ini. Nećemo dozvoliti da nam netko iz Mađarske, zbog svojih interesa, namjerno uništava Sisak, rafineriju i naša radna mjesta, poručuju iz Sindikata EKN-a.

Sindikat Nova solidarnost u subotu je izvijestio da je domaća nafta iz Graberja Ivanečkog prevezena u rafineriju u Rijeci, što je  suprotno odluci tehničkog ministra gospodarstva Tomislava Panenića. Sindikat je to ocijenio novim udarom na Sisak i sisačku rafineriju, ali i na institucije države, te zatražio istragu i kažnjavanje odgovornih.

U priopćenju naslovljenim "Mađari i mađaroni su radnicima Ine i građanima RH 'čestitali' Dan neovisnosti", Nova solidarnost navodi da je "pod okriljem noći, suprotno odluci aktualnog ministra gospodarstva Tomislava Panenića, prevezena domaća nafta iz Graberja Ivanečkog u Rijeku".

Sindikat podsjeća da je još početkom srpnja upozoravao "na sve opasnosti i suludost ovakvih akcija", kao i da je tada u Ministarstvu gospodarstva održan sastanak s Panenićem, hrvatskim članovima Nadzornog odbora Ine i Uprave Ine, uz prisustvo svih sindikata koji djeluju u Ini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...