Obavijesti

News

Komentari 34

Tražio da mu ubije majku, oca i psa: Dobio 15 godina zatvora

Tražio da mu ubije majku, oca i psa: Dobio 15 godina zatvora
1

Zvonimira Balova (42) roditelji su razbaštinili pa je Nikoli Starčeviću ponudio 100.000 eura da ih ubije. No Nikola ga je prijavio policiji koja je pripremila klopku za Balova

VIDEO

Zvonimira Balova (42) sutkinja Županijskog suda u Zagrebu nepravomoćno je osudila na 15 godina robije jer je 20. kolovoza 2011. sjekirom pokušao ubiti oca Ivicu, a kada u tome nije uspio Nikoli Starčeviću (42) ponudio je 100.000 eura da mu ubije oca, majku Mirjanu i psa - njemačkog ovčara.

- Kajem se zbog svega, ali bio sam stjeran u kut, a svemu je kumovao i alkohol. Znam da ovo što sam učinio nije pametno pa ponavljam da mi je žao zbog cijele situacije u koju je dovedena moja obitelj, posebno moja djeca koja najviše pate zbog situacije u kojoj su se našli - rekao je Balov sutkinji Miličević. 

Već ga osuđivali zbog krađe i iznude

Pokušaj ubojstva priznao je nakon što su na sudu preslušali audio snimke njegova nagovaranja Starčevića na likvidacije. Sutkinja je kod odmjeravanja kazne kao olakotne okolnosti uzela činjenicu da je Balov sudjelovao u Domovinskom ratu i da je otac troje malodobne djece. Otegotnim je, pak, cijenila da je već bio osuđivan zbog krađe te iznude - kaznenog djela sa elementima nasilja. Njegov odvjetnik tvrdio je kako je Balov živio kao beskućnik, da je radio, ali mu nisu plaćali, te da se nije uspio ponovno zaposliti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sutkinja ga je za nagovaranje na pokušaj ubojstva oca kaznila sa sedam godina zatvora, za nagovaranje na ubojstvo majke sedam godina, a za pokušaj ubojstva oca dobio je tri godine. Jedinstvena kazna uvijek je manja od zbroja pojedinačnih, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina robije. 

Ubojstvo je isplanirao do detalja

Balov je do detalja isplanirao ubojstva te kako zamesti tragove.

- Trebalo je izgledati kao nesretan slučaj, možda kao utapanje u kadi. No na posljednjem sastanku rekao mi je da najprije ubijem psa jer bi nakon toga majka izašla u dvorište pa bih mogao lagano likvidirati i nju. Oca sam mu trebao ustrijeliti na spavanju - svjedočio je pred sutkinjom Nikola Starčević (42). Balov ga je pokušao angažirati lani u srpnju. Starčević je prvo mislio da se šali.

- No, kada mi je iznio sve detalje, kao i plan prema kojem sam s mjesta ubojstva trebao pobjeći posebno pripremljenim motorom, te dalje taksijem što bi mi ga on platio, shvatio sam da misli ozbiljno - tvrdi svjedok.

Policija mu postavila klopku

Balov, koga su roditelji razbaštinili i odlučili kuću u Vlikom vrhu ostaviti unukama, računao je da će preko svoje kćerke doći do obiteljske kuće. Starčeviću je obećani novac trebao isplaćivati u ratama kako nikome ne bi bilo ništa sumnjivo. Vidjevši da misli ozbiljno Starčević je sve prijavio policiji. Oni su postavili klopku. Dali su Starčeviću pištolj što ga je na autobusnom kolodvoru predao Balovu, te ga ozvučili kako bi svi dogovori s Balovom bili snimljeni. Potom su ga uhitili.

Na sudu je svjedočio i Ivan Balov (62) otac optuženoga. Govorio je o pokušaju ubojstva od 20. kolovoza 2011.

- Kao i svakoga jutra, i toga dana spustio sam se prema podrumu kako bi prošetao psa, njemačkog ovčara. Čuo sam samo 'vuuuum' i sjekira je poletjela prema mojoj glavi. Sin ju je držao objema rukama i zamahnuo prema meni. Uspio sam se izmaknuti i počeo sam glasno vikati, a on je pobjegao - svjedočio je otac.

Rekao je i da je sina razbaštinio jer je već izgubio jednu kuću u Zagrebu zbog dugova prema kamatarima. Napravio je izjavu kako imovinu u slučaju njegove smrti nasljeđuje supruga, a u slučaju da oboje umru, imovinu bi naslijedili unuci i s njome otišao do odvjetnika. S tom je činjenicom bio upoznat i njegov sin koji je zbog toga smislio paklen plan.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje