Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Tražitelj azila osuđen na 8 i pol godina zbog ubojstva djevojke

Abdul D osuđen je za ubojstvo bivše djevojke koju je 27. prosinca prošle godine na smrt izbo nožem usred dana u Kandelu na jugozapadu Njemačke. Suđenje je bilo zatvoreno, jer se radi o maloljetničkom slučaju

Mia murder trial
Foto: Andreas Arnold/DPA/PIXSELL
5 komentara

Sud na jugu Njemačke izrekao je kaznu od osam i poL godina zatvora tražitelju azila iz Afganistana koji je nakon Božića 2017. na smrt izbo bivšu djevojku petnaestogodišnjakinju.

Sa suđenja zatvorenog za javnost jer je riječ o maloljetničkom slučaju, izašlo je malo podataka i za počinitelja se navodi samo vlastito ime Abdul D. u skladu sa zakonom o  zaštiti privatnosti.

Sud u Landauu je sudio prema zakonu o maloljetnim počiniteljima kaznenih djela dajući Abdulu D povlasticu jer procjenjuje da je on, iako tvrdi da ima 15 godina, u vrijeme zločina mogao imati između 17 i 20 godina.

Abdul D osuđen je za ubojstvo bivše djevojke koju je 27. prosinca na smrt izbo nožem usred dana u Kandelu na jugozapadu Njemačke.

Taj je slučaj u Njemačkoj raspirio debatu o zločinima koje počine migranti, napose oni koji navode lažne informacije u zahtjevima za azil.

Slučaj je potaknuo i niz proutumigrantskih prosvjeda, ali i protuprosvjede u tom njemačkom mjestu od 9 tisuća stanovnika.

Ni dva tjedna prije ubojstva žrtva, za koju se navodi samo ime Mia, podnijela je policiji tužbu protiv bivšeg dečka zbog zlostavljanja, zastrašivanja i kršenja osobnih prava.

Dva dana poslije njezin je otac podnio zasebnu tužbu protiv počinitelja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message