Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
358 komentara

'Trebali smo napraviti Veliku Srbiju, a ne trule kompromise'

Napravili smo veliku, najveću grešku u povijesti koja se zove Jugoslavija, rekao je Milorad Dodik nabrajajući sve ''srpske'' greške napravljene nakon I. svjetskog rata

Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
358 komentara

Trebali smo napraviti veliku Srbiju, a ne trule kompromise. A napravili smo veliku, najveću grešku u povijesti koja se zove Jugoslavija, zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nabrajajući sve ''srpske'' greške počinjene nakon Prvog svjetskog rata.

'Od 1914. do danas Srbi nisu puno napredovali'

Dodik je zaključio da Srbi od 1914. do danas nisu puno napredovali jer previše vjeruju strancima a sa njima treba, tvrdi, biti oprezan. Dodao je, pišu mediji u Srbiji, kako je u Prvom svjetskom ratu palo mnogo srpskih žrtava, ali da stranci za to "previše ne mare".

Srbi nisu htjeli ići iz BiH, ali su nas protjerali i dali nam Srpsku s ciljem da tu teritoriju naknadno potpuno degradiraju, ali neće im to proći. Srbi nikada i ni po koju cijenu neće dati Srpsku, poručio je Dodik

- Baš njih briga za naše žrtve, oni gledaju isključivo svoje interese. Zato mislim da moramo voditi više računa u odnosu sa njima i biti oprezniji - rekao je. 

Ocijenio je da je Banja Luka danas više Srbija, nego što će Priština ikad biti dio nekakve Albanije te da ne misli metaforično kad kaže da je RS uvijek bila Srbija.

- Srbi nisu htjeli ići iz BiH, ali su nas protjerali i dali nam Srpsku s ciljem da tu teritoriju naknadno potpuno degradiraju, ali neće im to proći. Srbi nikada i ni po koju cijenu neće dati Srpsku - poručio je Dodik i pojasnio da međunarodni faktori na sve načine pokušavaju urušiti srpski identitet i pravo na državu.

- To rade preko Kosova, BiH, Hrvatske i Crne Gore... Svi oni imali su pravo da se odcijepe od Srbije, ali kada su to htjeli Srbi, uslijedilo im je NATO bombardiranje - zaključio je predsjednik RS-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message