Obavijesti

News

Komentari 137

Petrov: Čim su nas isključili iz Vlade, došao je lešinarski fond

Petrov: Čim su nas isključili iz Vlade, došao je lešinarski fond
1

Mostu se kao krimen stavlja što je glasovao za zakon o Agrokoru, no u tom trenutku time se spriječio stečaj desetaka tvrtki. Čim se zakon izglasao nas su iz Vlade maknuli, rekao je Petrov

VIDEO

Premijer Plenković šuti već desetak dana jer zna da se gadno zabrljalo u Agrokoru, a on je glavni i odgovorni, on je na glavne pozicije postavio Antu Ramljaka i Martinu Dalić i o tome treba odgovarati na pitanja, kazao je u razgovoru za 24sata čelnik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov

- On šuti jer se nada da će građani sve zaboraviti u roku od mjesec dana. Mi u Mostu smo odavno upozoravali na netransparentnost i nepoštivanje rokova i sada je sasvim jasno zašto su Most isključili iz Vlade. Ovo sada je slabo režirana komedija - poručuje Petrov. 

CIJELI RAZGOVOR POGLEDAJTE U VIDEU

Kaže kako je povjerenik Ante Ramljak primao pozive no onaj jedan odradila je Martina Dalić. 

- Ona ga je zvala još mjesec i pol prije 10. travnja da joj bude desna ruka. Vladajući su zaboravili da su ga oni zvali i da je on bio njihov prijedlog, iako smo mi predlagali druge modele. Oni nikada ne bi dali nekome tko nije na njihov daljinski da upravlja tvrtkom sa 60.000 ljudi - kaže Petrov. 

'Predstava pred Odborom je bila pripremljena'

Smatra kako je nemoguće da Martina Dalić o stanju u Agrokoru i plaćama savjetnika ništa nije znala. 

- Cijela predstava pred saborskim Odborom za gospodarstvo bila je pomno pripremana. Unaprijed su dogovorili koje će informacije pustiti u javnost. Jako su dobro znali što piše u ugovoru na 250 stranica. Više ne razumijem koju ćemo verziju lex Agrokora poštivati jer ih je Dalić iznijela više, a osam mjeseci se već mulja o tome tko je pisao taj zakon - rekao je i dodao kako trenutačno u Vladi ne postoji politički faktor koji nadzire cijeli proces. 

- Mi smo predlagali drugačiji model s tri povjerenika. Potpuno je druga priča bila dok smo mi bili u Vladi, a čim smo isključeni pojavio se roll-up kredit i lešinarski fondovi. Mostu se kao krimen stavlja što je glasovao za zakon o Agrokoru, no u tom trenutku time se spriječio stečaj desetaka tvrtki. Čim se zakon izglasao nas su iz Vlade maknuli. Vjerujem da do ovog ne bi došlo da je partner u Vladi od početka bio HNS. Zakon o Agrokoru dao je dobru priliku i šansu, no Plenković i Dalić iskoristili su ga za loše - ističe Petrov. 

'Todorić je u dosluhu s vladajućima'

Smatra da je Ivica Todorić i dalje u dosluhu s vladajućima. 

- On napada, ali napada općenito. Od kada ima blog nije objavio ništa inkriminirajuće za Vladu. Na onom sastanku rekao sam mu da ne može dobiti 2,3 mlrd. kuna od države. On je došao tražiti novac i usred sastanka rekao je da mu do ljeta treba 1,5 mlrd. kuna jer neće imati za isplatiti plaće - rekao je Petrov. 

Komentirao je i povlačenje Dalije Orešković iz izbora za novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i kazao kako mu je njezina odluka sasvim razumljiva. 

- Nije se libila izreći kaznu za bilo koga, a takvo neovisno Povjerenstvo i snažan individualac ne odgovaraju Andreju Plenkoviću - ističe Petrov. 

Predviđa da će ova Vlada završiti mandat jer ako sad odu na izbore, kaže, izgubit će ih. 

- Oni sad stvaraju koalicijski potencijal da bi imali s kime koalirati za tri godine - poručio je čelnik Mosta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa