Obavijesti

News

Komentari 299

Bernardić: "SDP jednoglasan, pokreće opoziv cijele Vlade"

Bernardić: "SDP jednoglasan, pokreće opoziv cijele Vlade"
1

U ovom trenutku možda najveća odgovornost leži na nezavisnim zastupnicima i zastupnicima nacionalnih manjina. Očekujem da prepoznaju svoju odgovornost, kazao je Bernardić

VIDEO

Lešinarski fond je ugovorom počeo upravljati Agrokorom. Ono što se događa je vjerojatno ortačko udruživanje za izvlačenje novca iz Agrokora. 

Predsjedništvo SDP-a je jednoglasno da cijela Vlada mora otići. Pokrećemo opoziv cijele Vlade, rekao je Bernardić nakon završetka sjednice Predsjedništva SDP-a.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE BERNARDIĆA:

Završila je sjednica Predsjedništva SDP-a, ovo su zaključci: Reporterka: Paula Osojnik

Posted by 24sata on Thursday, 26 October 2017

U svakoj normalnoj, civiliziranoj, europskoj, modernoj, demokratskoj zemlji premijer bi sam dao ostavku. Karamarko je otišao zbog puno manje stvari, Plenković bi trebao dati ostavku i u ovom trenutku je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno da Plenković zajedno sa cijelom Vladi mora otići - kazao je Bernardić nazvavši cijelu priču "ortaklukom".

Pozvao je na odgovornost sve one koji u ovom trenutku, kako kaže Bernardić, drže većinu.

- U ovom trenutku možda najveća odgovornost leži na nezavisnim zastupnicima i zastupnicima nacionalnih manjina. Ja ću ovih dana obaviti razgovor sa svih zastupnicima kojima je interes Hrvatske na prvom mjestu. Nadam se da će nezavisni zastupnici kao i zastupnici nacionalnih manjina prepoznati svoju odgovornost. Sa svima ću razgovarati pojedinačno - kazao je.

Skupit će 31 potpis kako bi za 6 mjeseci imali mogućnost ponoviti zahtjev?

O proceduri glede opoziva i ostalim pojedinostima Bernardić nije govorio, nego je kazao da će o tome više reći Klub zastupnika SDP-a.

Najveća oporbena stranka, kako je nešto ranije objavila Hina, namjerava prikupiti petinu potpisa koliko je potrebno za uvrštenje tog prijedloga u proceduru. Neslužbeno se može čuti da neće inzistirati na što većem broju potpisa za opoziv premijera, nego će skupiti najmanje potreban broj potpisa, 31, kako bi eventualno za šest mjeseci mogli ponoviti zahtjev.

Arsen Bauk kazao je prilikom dolaska na sastanak da će raspravljati o tome na koji će način pokrenuti postupak opoziva, piše Dnevnik.hr.

- Raspravljat ćemo koju poslovničku formu ćemo odabrati. Žao nam je što premijer danas nije došao u Sabor, ali kako nije došao onda ga moramo natjerati na poslovnikom dopušten način na to. Moj je stav da bi trebali priložiti minimalan broj potpisa tako da ostane još uvijek dovoljno za još jedan put ako ovo ne bude dovoljno i svrsishodno - kazao je Arsen Bauk.

Doznaje se da će se SDP-ovoj inicijativi, koja bi mogla već u petak biti upućena u parlamentarnu proceduru, pridružiti zastupnici Mosta, GLAS-a, HSS-a, IDS-a i još nekih manjih oporbenih stranaka.

Kada se prijedlog uvrsti na dnevni red Sabora, Vlada ima rok od osam dana da se očituje o njemu, a Sabor o opozivu mora raspraviti najkasnije za 30 dana.

SDP je nedavno najavio da razmatra i pokretanje postupaka opoziva ministara financija Zdravka Marića i potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, također zbog afere Agrokor.

Čeka se, međutim, da 5. studenoga istekne rok od šest mjeseci kada su prvi put zatražili opoziv ministra Marića, također zbog Agrokora, zbog čega se raspala koalicija HDZ-a i Mosta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a