Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Treći put u tri mjeseca uništen je spomenik fra Karlu Ćulumu

U ožujku netko je izgrebao tekst na spomen ploči, nakon čega su mještani postavili novu ploču. Prije nekoliko dana nova ploča je oblijepljena plakatima, a jutros je u potpunosti razbijena

18 komentara

Spomenik franjevačkom svećeniku fra Karlu Ćulumu, župniku u Zavojanima pored Vrgorca kojega su 1943. ubile ustaše, jutros je devastiran po treći put u zadnja tri mjeseca, a nepoznati počinitelj izvadio je mramornu ploču iz ležišta spomenika, koja je potom pala na tlo i razbila se.

Policijski inspektori Policijske postaje Vrgorac nalaze se na terenu i u tijeku je policijska istraga.

ivo U ZAGREBU Nestala bista Ive Lole Ribara: Vandali obezglavili spomenik

Spomenik fra Karlu Ćulumu, koji se nalazi ispred Crkve Male gospe u Zavojanima, po treći put je devastiran u zadnja tri mjeseca.

U ožujku ove godine oštrim predmetom netko je izgrebao tekst na spomen ploči, nakon čega su mještani izradili i postavili novu spomen ploču s istim natpisom. Prije nekoliko dana nova tek postavljena ploča osvanula je oblijepljena plakatima, a jutros je u potpunosti razbijena.

NA ĆIRILICI 'Ovo je Srbija': Vandali groblje u Osijeku ispisali porukama

Na spomen ploči postavljenoj 1961. godine pisalo je kako su župnika zvjerski ubile ustaše 25. svibnja 1943. godine. Do nedavno nikome nije smetao, niti je bilo ikakve devastacije istog.

Možda vas zanima i ovo:
Message