Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tren prije eksplozije plina spasio 7-mjesečnu bebu

Vinko K. (52) u ponedjeljak je mijenjao plinsku bocu u svome domu u Donjoj Lomnici. Otpustio je ventil i plin je počeo istjecati. Boca je eksplodirala

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
72 komentara

Suprug je taman došao s posla. Rekla sam mu 'Daj mi promijeni plin, da ne moram ujutro ložiti’ jer mu ja svaki dan rano ujutro skuham kavu prije posla, pričala je Ana Kajinić (47). Njezin suprug Vinko (52) u ponedjeljak je oko 18.30 sati mijenjao plinsku bocu u Donjoj Lomnici kraj Velike Gorice.
- Spojio sam je na peć i otvorio da vidim jel' radi. Odjednom je počeo šištati plin. Pokušao sam ga zatvoriti, nije išlo. Vidio sam da je vrag odnio šalu i počeo vikati 'Bjež'te van’ - objasnio nam je Vinko. Ana, koja je mela ispred kuće, otrčala je po kćer u sobu i viknula 'Anita, spašavaj se kako znaš, eksplodirat će’. Anita Beljak (23) je uzela svoju 7-mjesečnu bebu Lauru i izašla s njom kroz prozor. Nije se ni spustila kad su čuli detonaciju.
- Zagrmilo je kao da svi gromovi pucaju - kaže baka Anđa Pešić, koja je u četvrtak došla kćeri Ani u posjet iz Doboja u BiH. Svi petero uspjeli su izaći iz kuće na vrijeme. Anitin muž Ivan Beljak (25), u to je vrijeme bio na poslu. Od snažne eksplozije urušila su se dva zida. Požar je uništio kuhinju i dnevnu sobu.
- Srećom, da je regal u dnevnoj sobi zadržao krov, inače bi se cijeli srušio - kaže Vinko.
- Ajde, da sam je sad mijenjao prvi put, ali već 15 godina malo-malo mijenjam bocu i nikad nije bilo problema - priča Vinko. Policija je bocu odnijela na vještačenje kako bi utvrdili je li bila ispravna. Inače, Kajinići su 91’ izbjegli iz Tešnja u Bosni i Hercegovini. Nekoliko su se puta selili, a u Lomnici žive 3-4 godine. Podstanari su. Kažu da imaju dobru gazdaricu, no štetu će nekako morati popraviti.
- Gazdarica mi je rekla 'Ma bit će i cigli i crijepa, samo da ste svi dobro’. Beba je kod kume, mi smo spavali kod susjeda, valjda ćemo se snaći nekako - kaže Vinko.

Možda vas zanima i ovo:
Message