Obavijesti

News

Komentari 32

Tri policajca zaražena korona virusom, 121 u samoizolaciji

Tri policajca zaražena korona virusom, 121 u samoizolaciji

Jedan policajac je iz PU međimurske, drugi iz PU zagrebačke, a za trećeg još nema službene potvrde iz koje je uprave. Sve koji su bili s njima u kontaktu poslali su u samoizolaciju

VIDEO

Kako je na Twitteru izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, tri su policijska službenika pozitivna na koronavirus, a 121 je u samoizolaciji.
Objavili su i fotografiju na kojoj policijski službenici s maskama na licu drže papire s porukom za građane.

- Mi smo tu za vas, ostanite doma zbog nas - poručuju policajci.

Sindikat policija Hrvatske na svojoj je stranici na društvenoj mreži objavio da jedan od dvojice zaraženih policajaca ima upalu pluća i nalazi se u čakovečkoj bolnici.

- Nakon što je ravnatelj policije Nikola Milina na konferenciji za novinare Nacionalnog kriznog stožera potvrdio da su i dvojica policajaca zaražena koronavirusom doznajemo da je jedan od dvojice policajaca hospitaliziran od nedjelje u čakovečkoj Općoj bolnici zbog upale pluća. Drugi policajac djelatnik je PU zagrebačke. Policajac iz PU Međimurske koji je hospitaliziran je granični policajac koji je odmah nakon što je posumnjao da bi mogao imati koronavirus otišao u samoizolaciju, javio se svojim nadređenima i obavljeno je testiranje koje je pokazalo da je pozitivan na Covid-19. Taj policajac je donedavno radio sa svojim slovenskim, austrijskim i mađarskim kolegama u Centru za razmjenu podataka u Centru Dolga Vas koje su osnovale četiri zemlje za razmjenu podataka - objavio je SPH.

Imamo još 35 novih pacijenata, ukupno 586 zaraženo koronom
Imamo još 35 novih pacijenata, ukupno 586 zaraženo koronom

Što se tiče drugog policajca, kako doznajemo, on radi u jednoj postaji prometne policije PU zagrebačke. Odmah po saznanju o zarazi u tu su postaju stigli epidemiolozi. napravili su kartu kontakata službenika s kojima je policajac bio u bliskom kontaktu te su oni svi poslani u samoizolaciju. Postaja je dezinficirana te je već u petak nastavila s radom.

Udružili se znanstvenici: Psi u službi otkrivanja Covida-19?
Udružili se znanstvenici: Psi u službi otkrivanja Covida-19?

- Kad je riječ o izloženosti policijskih službenika, svjesni smo da smo u ovom trenutku nakon zdravstvenih radnika vjerojatno najizloženija kategorija, budući da je naš posao nemoguće obavljati bez kontakta s ljudima, a brojne radnje usmjerene na sprečavanje širenja zaraznih bolesti spadaju upravo u policijski djelokrug posla. Nedavno smo svjedočili i prvom slučaju u kojem su policajci morali postupati protiv osoba koje su činile kazneno djelo širenja zarazne bolesti. Bez obzira na to, policajci će i dalje poduzimati sve što je potrebno za zaštitu života i zdravlja građana, što i spada u naše temeljne dužnosti. MUP je do sada transparentno komunicirao o broju zaraženih i samoizoliranih policijskih službenika i nemamo razloga vjerovati da neće tako činiti i ubuduće - navode iz SPH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa