Obavijesti

News

Komentari 74

Tri puta jača od heroina: Droga Pink već je odnijela jedan život

Tri puta jača od heroina: Droga Pink već je odnijela jedan život
1

Droga U-47700, koja se naziva i Pink, najopasnija je droga koja se pojavila u Austriji. U Republici Hrvatskoj evidentirana je jedna zapljena navedene tvari u prosincu 2016.

VIDEO

Ako bismo birali između ruskog ruleta i ove droge, izabrali bismo pištolj jer su nam šanse da preživimo veće, rekli su iz austrijske policije nakon što se muškarac predozirao novom drogom Pink.

Policija u austrijskoj pokrajini Koruškoj potvrdila je da je u jednoj bolnici prije nekoliko dana preminuo muškarac (38) koji je u sebe ubrizgao drogu Pink.

Droga U-47700, koja se naziva i Pink, najopasnija je droga koja se pojavila u Austriji.

- Ona je tako dozirana da je dovoljno svega nekoliko miligrama da počne djelovati. Sam dodir može voditi prema predoziranju - upozoravaju iz austrijske policije. Iz Ureda za suzbijanje zloporabe droga u Republici Hrvatskoj potvrdili su nam da se ta droga pojavila i kod nas.

- Tvar U-47700, sintetski opioid, derivat je međunarodno kontrolirane tvari AH-7921. Smatra se kako je U-47700 sedam puta potentniji od morfija. U europski Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari, U-47700 je prvi put prijavljena od švedske Nacionalne kontaktne točke 2014. U Republici Hrvatskoj evidentirana je jedna zapljena navedene tvari u prosincu 2016. S ostalim informacijama o navedenoj tvari na tržištu Republike Hrvatske ne raspolažemo - rekli su nam iz Ureda za subijanje zloporabe droga.

I ova je droga, kao heroin od kojeg je jača tri puta, originalno napravljena kao lijek.

Razvili su je farmaceuti 1978., koji su željeli napraviti sintetičku alternativu morfiju. Opasnost leži u tome što je lako dostupna. Ovisnici je kupuju preko internata. Cijena se kreće oko 200 kuna po gramu, a nakon pet dana im stiže na kućnu adresu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca